Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Pieprasa izdot Medvedeva un Kremļa propagandistu Solovjova un Simonjanas aresta orderus (1)

Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Cilvēktiesību federācija (FIDH) Starptautiskajai Krimināltiesai (SKT) pieprasījusi izdot Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja Dmitrija Medevedeva un vairāku Kremļa kontrolēto "mediju" pārstāvju aresta orderus, vēsta "The Moscow Times".

Aktīvisti pieprasa propagandista Vladimira Solovjova, televīzijas kanāla "RT" galvenās redaktores Margaritas Simonjanas, mediju grupas "Rossija Segodņa" īpašnieka Dmitrija Kiseļeva un televīzijas raidījumu vadītāja Sergeja Mardana aresta orderi.

Tāpat FIDH naida runā apsūdzēja Krievijas prezidenta administrācijas pirmo vietnieku Alekseju Gromovu, kurš pārrauga propagandas izplatīšanu Krievijas televīzijā.

FIDH uzsver, ka propagandisti veicina Krievijas kara noziegumus, izplatot naida runu pret Ukrainas civiliedzīvotājiem. 

"Katru dienu ukraiņi mirst no krievu bumbām. Okupēto teritoriju iedzīvotāji tiek aizturēti un spīdzināti, ukraiņu bērni tiek deportēti uz Krieviju. Šie nopietnie cilvēktiesību pārkāpumi nebūtu iespējami bez Krievijas propagandistu dehumanizējošajām kampaņām, viņi ir tikpat vainīgi kā tie, kas dod pavēles nogalināt Ukrainas civiliedzīvotājus,” uzsvēra FIDH viceprezidente Aleksandra Matvejčuka.

Cilvēktiesību aktīvisti izanalizēja vairāk nekā divus tūkstošus videoierakstu ar Krievijas propagandistu izteikumiem, kas uzfilmēti pēc pilna iebrukuma Ukrainā sākuma, un identificēja aptuveni 300 paziņojumus, kas atbilst naida runai, kas vērsta pret ukraiņu tautu.

Aktīvisti uzskata, ka Krievijas propagandistu rīcība ir vērtējama kā noziegums pret cilvēci. FIDH atzīmēja, ka pētījuma rezultāti nosūtīti SKT prokuratūrai. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu