Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Lielbritānijā no sildītāja izplūdes gāzēm miris bezpajumtnieks no Latvijas (2)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock/Francisco Goiana

Šī gada februārī Lielbritānijas pilsētā Kingslinā tika atrasts 1962. gadā Latvijā dzimušā Anatolija Grisakova līķis. Pēc maija beigu tiesas sēdē izskanējušās informācijas, vīrietis miris no saindēšanās ar tvana gāzi, ziņo vietējie avoti.

Sildītājs tika izmantots, lai apsildītu pamestu treileru, kurā vīrietis uzturējās.

Grisakovs  tika atrasts miris 2024. gada 25. februārī treilerā Kingslinas rūpnieciskajā teritorijā, paziņoja Norfolkas koronera tiesa.

62 gadus vecais Grisakovs bez pastāvīgas dzīvesvietas ilgu laiku uzturējās Kingslinas pilsētas centra apkaimē, bet pirms aptuveni diviem gadiem viņš satikās un sadraudzējās ar Andžeju Jodu.

Jods Latvijā dzimušajam vīrietim ieteica ievākties nakšņot pamestā treilerā, kas atradās pilsētas rūpnieciskajā teritorijā.

Tiesa uzskata, ka Grisakovs vairāk nekā divus gadus mitinājās treilerā un izmantojis dīzeļdegvielas sildītāju, lai uzturētu siltumu.

Tomēr policija, izmeklējot Grisakova nāves apstākļus, konstatējusi, ka sildītājs bija slikti uzstādīts, kas nozīmē, ka izplūdes gāzes no ierīces ieplūda treilerā.

Jods, kurš strādāja īpašumā, sacīja, ka regulāri redzējis draugu klaiņojam netālu no treilera.

Tiesai nolasītajā paziņojumā Jods sacīja, ka pēdējo reizi Grisakovu redzējis 24. februārī, turklāt alkohola reibumā, kas viņa gadījumā nebija neparasti.

Kā liecina Kingslinas un Rietumnorfolkas vietvaras mājaslapā publicētā informācija par apbedījumiem, 24. februāris bija Grisakova dzimšanas dienas datums.

Taču nākamajā dienā Grisakovs nekur nebija redzams.

25. februārī Jods nobažījies atmūķēja treileru ar skrūvgriezi un iekšā atrada Grisakova līķi.

Norfolkas vecākā koronere Žaklīna Leika secināja, ka viņa nāve bija negadījums.

Viņa sacīja: "Treilers, kurā viņš atradās, bija sliktā stāvoklī un tika apkurināts nedrošā veidā, kas ļāva ieplūst tvana gāzei."

Medicīniskajā izmeklēšanā kā Grisakova nāves iemesls minēta saindēšanās ar tvana gāzi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu