Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Dienvidkorejas aktīvisti atbild Ziemeļkorejas atkritumu baloniem ar skrejlapām un K-pop dziesmām

Dienvidkorejas aktīvists.
Dienvidkorejas aktīvists. Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidkorejas aktīvistu grupa 6. jūnijā paziņoja, ka tā uz Ziemeļkoreju ar baloniem nogādājusi propagandas skrejlapas, lai gan Ziemeļkoreja ir draudējusi pāri robežai atkārtoti sūtīt balonus ar kūtsmēsliem un atkritumiem, kas darīts jau iepriekš, reaģējot uz šādām Dienvidkorejas aktīvistu kampaņām.

Ziemeļkoreja bija apturējusi atkritumu balonu lidojumus, taču draudēja tos atsākt, ja Dienvidkorejas aktīvisti atkal nosūtīs skrejlapas.

Dienvidkorejas aktīvistu grupa, kuru vada no Ziemeļkorejas pārbēgušais Parks Sanghaks, paziņoja, ka no kādas pierobežas pilsētas palaiduši 10 balonus, kuri sev līdzi nesuši 200 000 pret Phenjanu vērstas skrejlapas, USB zibatmiņas ar K-pop dziesmām un Dienvidkorejas drāmām, kā arī viena dolāra ASV banknotes.

Parka ilgstošās balonu aktivitātes izraisījusi niknu pretreakciju no Ziemeļkorejas, kas ir ārkārtīgi mundra pret jebkādiem ārējiem mēģinājumiem graut Kima Čenuna varu.

Ziemeļkoreja pagājušajā nedēļā pāri robežai uz Dienvidkoreju palaida simtiem balonu, kas līdzi nesa atkritumus un kūtsmēslus. Kima Čenuna māsa Kima Jočena sacīja, ka kampaņa ir Ziemeļkorejas draudi, pret Dienvidkorejas aktīvistu darbībam.

Visticamāk, ka Ziemeļkoreja ar to domāja Parka iepriekš maijā palaistos balonus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu