Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Izraēlas armija devusi triecienu ANO skolai Gazas joslā. Nogalināti vismaz 27 cilvēki

UNRWA skola, kas pārveidota par bēgļu patvērumu, pēc Izraēlas triecieniem
UNRWA skola, kas pārveidota par bēgļu patvērumu, pēc Izraēlas triecieniem Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas Aizsardzības spēki 6. jūnijā paziņoja, ka ir devuši triecienu palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" kompleksam, kas, kā apgalvo Izraēla, bija izveidots UNRWA (ANO Palīdzības un būvdarbu aģentūra Palestīnas bēgļiem Tuvajos Austrumos) skolā Gazas joslas centrālajā daļā.

Izraēlas Gaisa spēku lidmašīna "veica precīzu triecienu" šim kompleksam Nuseiratas bēgļu nometnes rajonā, teikts armijas paziņojumā.

Kā norāda medijs BBC, skolā atradās liels skaits bēgļu un karadarbības rezultātā mājvietas pametušo cilvēku. 

Vietējie žurnālisti BBC norādīja, ka Izraēlas lidmašīna raidīja divas raķetes uz augšstāvā esošajām skolas telpām, kas pilda bēgļu patvēruma funkciju.

"Hamās" mediju birojs paziņoja, ka šajā Izraēlas triecienā ir nogalināti vismaz 27 cilvēki un ievainoti vairāki desmiti, kas aizvesti uz Al-Aksas Mocekļu slimnīcu. "Hamās" apsūdzēja Izraēlas armiju, ka tā īstenojusi "šausmīgu slaktiņu (..) kas apkauno cilvēci".

"Okupācijas spēki izmanto... viltotus, safabricētus stāstus, lai attaisnotu brutālo noziegumu, ko tā pastrādāja pret desmitiem pārvietoto cilvēku," ziņu aģentūrai Reuters norādīja "Hamās" mediju biroja direktors Ismails al Tavabta.

Izraēlas Aizsardzības spēki lietotnē "Telegram" paziņoja, ka ""Hamās" un "Islāma džihāda" teroristi, kas piederēja "Nuhbas spēkiem" un piedalījās slepkavnieciskajā uzbrukumā kopienām Izraēlas dienvidos 7. oktobrī, darbojās šajā kompleksā".

"Nuhbas spēki" ir īpaša vienība "Hamās" militārajā spārnā.

"Teroristi vadīja teroru no skolas zonas, to ekspluatējot un izmantojot par patvērumu," vēstīja Izraēlas armija. Tā arī paziņoja, ka "vairāki teroristi", kas bija tuvu uzbrukumu veikšanai, "tika likvidēti šajā triecienā".

Pirms trieciena "tika sperti vairāki soļi, lai samazinātu kaitējuma nodarīšanas neiesaistītiem civiliedzīvotājiem risku", paziņoja Izraēlas Aizsardzības spēki.

Armijas paziņojumu nebija iespējams neatkarīgi pārbaudīt.

Armija otrdien bija paziņojusi, ka izmantojusi dronus trieciena veikšanai UNRWA skolai Bureidžā, kur "Hamās" kaujinieki izplānojuši daudzus uzbrukumus Izraēlas civiliedzīvotājiem un karavīriem.

Izraēlas bruņotie spēki ir vairākkārt apsūdzējuši "Hamās" par operāciju veikšanu no civiliem objektiem un par Gazas joslas civiliedzīvotāju izmantošanu par dzīviem vairogiem. "Hamās" šīs apsūdzības noliedz.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu