Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Situācija nebija perfekta, bet ne manu komandas biedru dēļ." Porziņģis atskatās uz laiku Dalasā

Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ceturtdien, 6. jūnijā, (piektdien plkst. 3.30 pēc Latvijas laika) Bostonas "Celtics" sāks cīņu par kluba pirmo Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu kopš 2008. gada. Pretī stāsies Dalasas "Mavericks", kuru Porziņģis pārstāvēja no 2019. līdz 2022. gadam.

NBA finālsērijas mediju dienā latvietis atskatījās uz savu laiku "Mavericks" komandā.

"Ne viss bija slikti – mums bija arī labi momenti," sacīja Porziņģis. "Tomēr kopumā mans laiks Dalasā nebija veiksmīgs. Lai arī situācija nebija perfekta, nekas no tā nebija manu komandas biedru dēļ. Zinu, ka tolaik klīda baumas, ka kaut kas notika aiz aizslēgtām durvīm starp spēlētājiem. Bet tā nav taisnība."

Arī pēdējo dienu laikā parādījās spekulācijas, ka starp Porziņģi un viņa bijušo komandas biedru Luku Dončiču izveidojušās domstarpības. Slovēnis bija pārsteigts par tādu ziņu.

Arī Porziņģis pilnībā noliedza, ka starp viņu un bijušo komandu ir sliktas attiecības: "Mēs nespējām saspēlēties. Tas arī viss. Nesajūtu nekādas sliktas emocijas no "Mavericks" puses. Tādu nav arī no manis. Man nav nekā cita kā mīlestība pret Dalasu un maniem bijušajiem komandas biedriem."

Porziņģis 2023./24. gada regulāro sezonu noslēdza ar 57 aizvadītām spēlēm. Vidēji mačā viņš pārsniedza 20 gūto punktu robežu (20,1), izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, kā arī nobloķēja 1,9 metienus (devītais labākais rezultāts aizvadītajā NBA sezonā).

Savukārt nepilnās četrās "play-off" spēlēs Porziņģis vidēji spēlē iemetis 12,3 punktus, savācis 5 bumbas zem groza, kā arī nobloķējis 1,5 metienus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu