VIDEO Slovākijas premjers Fico uzrunā tautu pirmo reizi pēc atentāta

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš pagājušajā mēnesī tika nopietni sašauts atentātā, trešdien pirmo reizi uzrunājis tautu.

Sociālajā tīklā "Facebook" publicētā video Fico sacīja, ka piedod šāvējam, un paziņoja, ka mēneša beigās pakāpeniski atgriezīsies pie premjerministra pienākumu pildīšanas.

Atentātā 15.maijā kalnrūpniecības pilsētā Handlovā Fico četras reizes sašāva 71 gadu vecais rakstnieks Jurajs Cintula, kas sociālajos tīklos atklāti paudis naidu pret Fico. Tas notika pie vietējā kultūras nama pēc valdības izbraukuma sēdes, kad Fico izgāja tikties ar atbalstītājiem.

Šāvējs uzreiz tika aizturēts un atrodas pirmstiesas apcietinājumā. Nopratināšanas laikā viņš pamatoja savu rīcību ar nepatiku pret Fico un valdības politiku.

"Es nejūtu naidu pret svešinieku, kurš mani sašāva," videoierakstā sacīja Fico, runājot mierīgi, bet ar garām pauzēm. "Es viņam piedodu un ļauju viņam pašam savā galvā apdomāt, ko viņš izdarīja un kāpēc," piebilda premjers.

Fico maija beigās tika ar medicīnas dienesta helikopteru pārvests no slimnīcas Banska Bistricas pilsētā uz Bratislavu, kur viņš turpina atveseļošanos mājās.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu