Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Pakāpeniski reorganizēs Dobeles 1. vidusskolu. Tā kļūs par pamatskolu

Foto: Dobeles 1. vidusskola/Facebook

Jau šogad 1. septembrī neatverot 10. klasi, pakāpeniski tiks reorganizēta Dobeles 1. vidusskola, lēmusi Dobeles novada dome.

Domē skaidro, ka, balstoties uz informatīvo ziņojumu "Kompleksi risinājumi augstvērtīgas izglītības nodrošināšanai vispārējā pamata un vidējā izglītībā: ilgtspējīga izglītības ekosistēma un efektīvs finansēšanas modelis", minimālais izglītojamo skaits Dobelē 10.-12.klašu grupā noteikts 120 izglītojamie. Kopējais izglītojamo skaits Dobeles 1.vidusskolā vidējās izglītības pakāpē 2023./2024.mācību gadā ir 50. Proti, 10.klasē mācās 18, 11.klasē 14, bet 12.klasē 18 jaunieši.

Turklāt Dobeles 1.vidusskola veica 9.klašu izglītojamo aptauju par izglītības ieguves turpināšanu.

Vēlmi mācības turpināt Dobeles 1.vidusskolas 10.klasē izteica tikai seši izglītojamie.

Tā kā izglītības iestādei vidusskolas posmam ir jāpiedāvā vismaz četri padziļinātie virzieni, tad nelielā izglītojamo skaita dēļ vienu padziļināto kursu nereti apgūst divi vai trīs izglītojamie, kas neveicina kvalitatīvas izglītības ieguves nodrošināšanu, norāda pašvaldībā.

Tāpēc domnieki lēmuši 2024.gada 1.septembrī Dobeles 1.vidusskolā neatvērt 10.klasi, kā arī sākt skolas iekšējo reorganizāciju,

ar 2026.gada 1.augustu mainot vidusskolas īstenoto izglītības pakāpi no vidējās izglītības uz pamatizglītību un mainot tās nosaukumu uz "Dobeles pamatskola".

Šonedēļ, tiekoties ar pašvaldības vadību, iedzīvotāji esot pauduši neizpratni par šādu lēmumu, vienlaikus atzīstot, ka nav bijuši informēti par reālo situāciju skolā.

Izglītības pārvaldes vadītāja Aija Didrihsone paskaidroja, ka pašlaik reformas skar ne tikai Dobeles novadu, bet reformas notiek visā valstī. Pārvaldes vadītāja arī uzsvēra, ka bērniem būs iespēja turpināt mācības novada skolās, izvēloties Dobeles Valsts ģimnāziju, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskolu (DAVV) vai Auces vidusskolu. Tika solīts arī, ka DAVV programmu klāstu varētu paplašināt.

Dome arī lēmusi sākt Jaunbērzes pirmsskolas izglītības iestādes "Minkuparks", to pievienojot Mežinieku pamatskolai.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu