Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Jūtūberis pret bijušo pasaules čempionu boksā – kurš uzvarēs?

Britu "Youtube" zvaigzne KSI (Oladžide Olatundži).
Britu "Youtube" zvaigzne KSI (Oladžide Olatundži). Foto: Reuters/ScanPix

Viens no slavenākajiem "Youtube" bokseriem KSI varētu cīnīties pret bijušo pasaules čempionu boksā.

Bijušais pasaules čempions boksā pusvidējā svarā (63,5kg) Amirs Kāns esot ārkārtīgi tuvu, lai parakstītu līgumu ar britu jūtūberi KSI.

"Sarunas tikušas tik tālu, ka viņi jau vēlas iesaistīt juristus. Es cīnos par naudu, tāpēc, ja duelim ir jēga no finansiālā viedokļa, tad es ar viņu noteikti cīnīšos," "talkSPORTS" boksa apskatnieks Maikls Bensons citējis Kāna teikto. "KSI apvainoja pakistāņus vienā no saviem video. Tāpēc izjūtu pamatīgu atbalstu kārtīgi piekaut viņu." 

"Crossover" ir cīņas sporta kategorija, kurā piedalās slavenības, kas ikdienā var būt patālu no cīņas sporta. Tā pēdējo gadu laikā kļuvusi ļoti populāra, dažādām publiski pazīstamām personām izaicinot citam citu uz dueli boksa ringā. Šajās cīņās galvenokārt piedalās interneta slavenības, kā arī citu sporta veidu pārstāvji.

Šobrīd slavenākais cīkstonis "Crossover" boksā ir Džeiks Pols. KSI – īstajā vārdā Oladžide Olatundži – tiek uzskatīts par otro populārāko "Youtube" bokseri. Britu interneta sensācija kopumā var lepoties ar vairāk nekā 40 miljoniem sekotāju saviem diviem "Youtube" kanāliem.

2018. gadā viņš aizsāka "Crossover" fenomenu ar cīņu pret citu britu jūtūberi Džo Velleru. Kopumā KSI ir aizvadījis astoņus boksa dueļus, kuros viņam ir piecas uzvaras, viens zaudējums un viens neizšķirts. Vienas cīņas rezultāts tika anulēts, jo KSI uzvarēja ar nelegālu sitienu.

Savukārt Kāns ir Pakistānas izcelsmes bijušais britu bokseris, kurš no 2009. līdz 2011. gadam turēja pasaules čempiona jostu pusvidējā svarā. Viņš noslēdza karjeru 2022. gadā ar 34 uzvarām 40 cīņās. 

Šobrīd nav zināms, kādā svara kategorijā notiks duelis starp Kānu un KSI. Britu jūtūberis savā pēdējā cīņā svēra 83 kilogramus, bet bijušais pasaules čempions – 66 kilogramus. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu