Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Vilciens stāv, pasažieri neziņā. Salaspilieši neapmierināti ar "Pasažieru vilciena" komunikāciju (3)

Foto: Ekrānuzņēmums no "Ceturtās studijas" sižeta

Agrā rīta stundā vilciens no Ogres puses uz Rīgu apstājies Salaspils stacijā. Pēc desmit minūtēm tas nav izkustējies. Pasažieri sākuši interesēties, kas par lietu, taču pie izskaidrojuma nekad netiek, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "4. studija". 

Vilciena pasažiere Ginta norāda, ka konduktori atbildējuši – priekšā braucošam vilcienam konstatētas tehniskas problēmas, tāpēc tas stāvēšot nezināmu laiku. To paziņojuši gan tikai tad, kad pasažieri sākuši prašņāt.

Konkrētas informācijas par vilciena tehnisko stāvokli vai par to, kad varētu atsākt vilciena satiksmi, nav arī "Vivi" mobilajā aplikācijā. Vēlāk pienācis jaunais "Vivi" elektrovilciens ar gaisa kondicionieri, kurā iekāpuši vecā vilciena pasažieri. Taču informācijas par to, kurš vilciens pakustēsies pirmais un kad atsāksies satiksme, joprojām nav bijis. 

Ginta krīzes situācijā izvēlējusies braukt ar autobusu, kura pietura atrodas pavisam tuvu Salaspils vilciena stacijai. Diemžēl šādās situācijās pasažieri nevar būt droši par to, kurš aties pirmais – vilciens vai autobuss. 

Aptuveni pēc stundas, kopš apstājās pirmais vilciens, aizvērusies dzelzceļa pārbrauktuve un pasažieri, kas neziņā un cerībā iekāpuši autobusā, noskatījās, kā vilciens sāk kustību. Autobuss uz Rīgu devās tikai pēc pusstundas, vispirms apbraukājot Salaspils ielas. 

Gintai radies jautājums – vai šādās situācijās uzņēmumam nav jāuzlabo komunikācija ar pasažieriem?

AS "Pasažieru vilciens"/"Vivi" Komunikācijas un mārketinga daļas vadītājs Edgars Butāns norāda, ka šādās situācijās optimāls risinājums ir gaidīt nākamo vilcienu, kas kursēs attiecīgajā līnijā, un turpināt ceļu. Tāpat esot noslēgts līgums ar autobusu pārvadātājiem, kas paredz vilciena pasažierus nogādāt tālāk. 

Tāpat Butāns norāda, ka notiek diskusijas par to, kā uzlabot pasažieru apziņošanu "Vivi" aplikācijā un mājaslapā. 

Video: "4. studijas" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu