Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Tas nav sāpīgi, bet svarīgi." Rinkēvičs mudina piedalīties EP vēlēšanās

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vietnē "X" (iepriekš - "Twitter") mudinājis Latvijas iedzīvotājus piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās. 

"Šoreiz nav par kaķiem, velo un jestro dzīvi, bet gan aicinājums un liels lūgums tieši Tev un Taviem radiniekiem, draugiem un paziņām. 8.jūnijā aizej un nobalso Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Izvēle ir gana liela un dažāda, tas nav sāpīgi, bet svarīgi mūsu un Eiropas drošībai," raksta Rinkēvičs.

EP vēlēšanās būs iespējams balsot jebkurā no 945 vēlēšanu iecirkņiem visa Latvijā vai arī kādā no 50 iecirkņiem ārvalstīs. Balsstiesīgajiem pilsoņiem ir tiesības balsošanai izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu, norāda CVK.

Iepriekš nobalsot varēs tikai Latvijā, jo iecirkņos ārvalstīs varēs nobalsot tikai vēlēšanu dienā. Iepriekšējā balsošana būs iespējama 6.jūnijā no plkst.16 līdz 20 un 7.jūnijā no plkst.13 līdz 18. EP vēlēšanu diena būs 8.jūnijs, kad varēs balsot no plkst.8 līdz 20.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu