Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VDD komentē Krievijas agresiju atbalstošā komiķa iekļaušanu Daugavpils pilsētas svētku pasākumā

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Daugavpils pilsētas svētkus  29. maijā ievadīja humora festivāls "Joku Līga", kas rīkots ar Daugavpils pilsētas domes atbalstu. Pasākumā no Daugavpils teātra skatuves ar tiešsaistes video palīdzību klātesošos uzrunāja krievu komiķis Deniss Dorohovs, kurš publiski atbalstījis Krievijas agresiju Ukrainā. Notikušo komentējis Valsts drošības dienests (VDD).

VDD vērš uzmanību, ka Deniss Dorohovs nav ieceļojis Latvijā, bet gan aizvadītajā nedēļā Daugavpilī notikušajā humora festivālā "Joku Līga" piedalījās tiešsaistes formātā.

Vienlaikus VDD vērtējumā Krievijas agresijas atbalstītāju dalība – arī tiešsaistes formātā – publiskos pasākumos Latvijā nav pieļaujama, jo ir pretrunā gan mūsu valsts nacionālās drošības interesēm, gan visas Rietumu demokrātiskās sabiedrības paustajam un sniegtajam atbalstam karā cietušajai Ukrainai.

VDD aicina pasākumu organizatorus sevišķi kritiski vērtēt sadarbību ar krievu māksliniekiem, īpaši tādiem, kuri, neraugoties uz Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem, joprojām uzstājas un dzīvo agresorvalstī Krievijā.

Dienests atgādina, ka par Krievijas pastrādāto kara noziegumu, noziegumu pret cilvēci un noziegumu pret mieru publisku slavināšanu, attaisnošanu, noliegšanu vai rupju noniecināšanu Latvijā ir paredzēta kriminālatbildība.

VDD patlaban veic apstākļu noskaidrošanu, tādēļ no plašākiem komentāriem atturēsies.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu