Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO "Viņiem ir daudz kopīga ar ieslodzītajiem." Tartu cietumā izveidota kaķu istaba

Kaķu istaba Tartu cietumā.
Kaķu istaba Tartu cietumā. Foto: Vanglateenistus/Facebook

Tartu cietumā izveidota kaķu istaba, kurā mitinās seši adoptējami kaķi, kuri savas īstās mājas gaida jau daudzus gadus. Līdz to atrašanai Tartu cietums piedāvā kaķiem pagaidu audžuģimeni, ziņo Igaunijas medijs "Postimees".

"Pie mums pamestie kaķi mitinās jau divus mēnešus, un līdz šim par viņiem varam teikt tikai pozitīvas lietas," Igaunijas radio "Kuku" raidījumā "Hommikuraadio" sacīja Tartu cietuma sociālā darbiniece Airike Jēsāra.

Pēc Jēsāras teiktā, ieslodzītie kaķu istabā no rīta un vakarā var pavadīt pusotru stundu. Tā nodrošina daudz aktivitāšu, jo kaķu istaba ir jātīra, kaķi ir jābaro un jādzirdina. Turklāt ieslodzītajiem ir uzdots ar kaķiem spēlēties un viņus socializēt.

Kaķu istabā var strādāt motivēti ieslodzītie, par kuru uzvedību nav saņemtas sūdzības. Pirms ielaišanas kaķu istabā arī psihologs izvērtē ieslodzīto piemērotību šai nodarbei.

Tartu cietuma kaķu istabā atrodas seši kaķi, kuri iepriekš visilgāk mitinājušies Tallinas kaķu patversmē. Viens no tiem, Keisrinna, gaida mājas jau četrus gadus.

FOTO: kaķu istaba Tartu cietumā

Pēc Jēsāras teiktā, daudziem kaķiem ir bijusi grūta pagātne un viņi ir piedzīvojuši skarbo "ielu dzīvi", tāpēc viņiem patiesībā ir daudz kopīga ar ieslodzītajiem.

"Uzskatu, ka mūsu cietumā kaķi dzīvo kā karaļa kaķi – ieslodzītie, kuri strādā ar kaķiem, tiešām par viņiem rūpējas," slavē Jēsāra.

Ieslodzīto aprūpē kaķi kļuvuši daudz drosmīgāki, un Jēsāra cer, ka viņi drīz atradīs jaunas mājas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu