Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

100 miljoni tikai par līguma parakstīšanu. Ieskats Mbapē jaunajā līgumā

Kilians Mbapē.
Kilians Mbapē. Foto: Reuters/ScanPix

3. jūnijā Francijas futbola zvaigzne Kilians Mbapē oficiāli kļuva par Eiropas čempiones Madrides "Real" spēlētāju.

Viņš parakstīja līgumu līdz 2029. gadam, Madrides klubam pievienojoties kā brīvais aģents. Tādējādi Parīzes "Saint-Germain" (PSG) neko nenopelnīja par francūzi. Tas gan nenozīmē, ka Madrides "Real" futbolistu ieguva par velti.

Spāņu medija "Mundo Deportivo" žurnālists Hosē Luiss Artuss publicējis padziļinātāku informāciju par Mbapē jauno līgumu. Madrides "Real" nācās samaksāt 100 miljonus eiro (daži avoti ziņo par 150 miljoniem eiro) pašam futbolistam, lai viņš pievienotos klubam. Šī summa tiks sadalīta pa visiem pieciem līguma gadiem.

Artusam pieejamā informācija liecina, ka Mbapē mēnešalga pārsniegs divus miljonus, kas pēc nodokļu nomaksas būs 1,25 miljoni eiro. Tādējādi francūzis būs vislabāk apmaksātais spēlētājs Madrides "Real". Vērts atgādināt, ka par pēdējo sezonu PSG Mbapē nopelnīja 72 miljonus eiro (apmēram 55 miljonus eiro pēc nodokļu nomaksas).

Viņš saglabās 80% no visiem Madrides "Real" ieguvumiem saistībā ar francūža imidžu.

2018. gadā PSG iegādājās Mbapē par 180 miljoniem eiro – vēsturē otra lielākā naudas summa par futbolistu.

Madrides "Real" 31. maijā kļuva par Eiropas čempioni, triumfējot UEFA Čempionu līgas finālā pret Dortmundes "Borussia" (2:0). Mbapē kopā ar PSG zaudēja turnīra pusfinālā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu