Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Rīgā identificēs ilgstoši atstātus vai pamestus velosipēdus (3)

Velosipēds uz ielas.
Velosipēds uz ielas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā apzinās pamesto velosipēdu situāciju, lai izstrādātu efektīvu šādu braucamrīku apsaimniekošanas sistēmu, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Jūnijā plānots sākt ilgstoši atstātu velosipēdu uzskaites kampaņu. Apsekošanas laikā tiks identificēti pamesti vai ilgstoši atstāti velosipēdi.

Akcijas mērķis ir uzlabot pilsētvides estētiku un tīrību, atbrīvojot novietņu vietu citiem velosipēdiem, reizē veicinot to atbildīgu lietošanu un drošību apkārtējā vidē.

Pirmajā apsekošanā Rīgas vēsturiskā centra teritorijā tiks identificēti ilgstoši atstāti vai pamesti velosipēdi. Uz identificētajiem velosipēdiem tiks izvietotas informatīvas uzlīmes, reģistrējot velosipēda atrašanās vietu un uzlīmes izvietošanas datumu.

Pēc mēneša tiks veikta atkārtota apsekošana, lai pārbaudītu vai velosipēdi ir pārvietoti, vai joprojām atrodas tajā pašā vietā.

Pēc tam tiks analizēti dati par velosipēdu pārvietošanas izmaiņām, lai novērtētu iniciatīvas efektivitāti un saprastu, cik daudz velosipēdu ir pārvietoti vai joprojām atstāti.

Lai novērtētu problēmas mērogu un ietekmi uz Rīgu, iniciatīvas laikā tiks vākti un analizēti dati par atstāto velosipēdu skaitu, to izkārtojumu un īpašnieku atsaucību. Šie dati sniegs informāciju, kas palīdzēs saprast un pamatot nepieciešamību turpmākiem regulējumiem un politikas izstrādei pamesto velosipēdu pārvaldībai.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu