Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kā Porziņģi sagaidīs Dalasā? Bijušais "Mavericks" spēlētājs nav pozitīvās domās

Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis.
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Dalasas "Mavericks" basketbolists Čendlers Pārsons devis nelielu ieskatu tam, ko Kristaps Porziņģis varētu sagaidīt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) finālā.

7. jūnijā Bostonas "Celtics" sāks cīņu par kluba pirmo čempiontitulu kopš 2008. gada. Pretī stāsies Dalasas "Mavericks", kuru Porziņģis pārstāvēja no 2019. līdz 2022. gadam. Tādējādi latvietim nāksies spēlēt bijušo fanu priekšā kā "Celtics" pārstāvim.

TV pārraidē "Run It Back" notika saruna par Porziņģi un Dalasas skatītājiem. Viens no raidījuma vadītājiem Pārsons ir diezgan pesimistiskās domās par latvieša atgriešanos bijušās komandas arēnā.

"Porziņģis nav iemīļots Dalasā. Komandas līderim Lukam Dončičam nepatika ar viņu spēlēt – starp abiem bija izveidojies reāls strīds," Pārsons raksturoja Dončiča un Porziņģa attiecības. 

"Porziņģis tiks izsvilpts katru reizi, kad viņš pieskarsies bumbai. "Mavericks" fani ir lepni. Ja tu esi savainots, neesi labā formā vai kāda cita iemesla dēļ nespēlē tik labi Dalasā, cik pirms tam, tad tu faniem nepatiksi," bijušais "Mavericks" spēlētājs dalījās ar savām domām. Pārsons varētu būt iedvesmojies no paša pieredzes. Viņš pārstāvēja Dalasas komandu no 2014. līdz 2016. gadam. Reiz arī viņam nācās atgriezties pilsētā cita kluba kreklā.

Porziņģis 2023./24. gada regulāro sezonu noslēdza ar 57 aizvadītām spēlēm. Vidēji mačā viņš pārsniedza 20 gūto punktu robežu (20,1), izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, kā arī nobloķēja 1,9 metienus (devītais labākais rezultāts aizvadītajā NBA sezonā).

Savukārt nepilnās četrās "play-off" spēlēs Porziņģis vidēji spēlē iemetis 12,3 punktus, savācis 5 bumbas zem groza, kā arī nobloķējis 1,5 metienus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu