Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

JVLMA izbeigusi darba attiecības ar Senās mūzikas katedras vadītāju Kupču

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas katedras vadītājs un baroka orķestra mākslinieciskais vadītājs Māris Kupčs piedalās preses konferencē par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simtgades sezonu.
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas katedras vadītājs un baroka orķestra mākslinieciskais vadītājs Māris Kupčs piedalās preses konferencē par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simtgades sezonu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmija (JVLMA) izbeigusi darba tiesiskās attiecības ar diriģentu, Senās mūzikas katedras vadītāju Māri Kupču, ziņo Latvijas Televīzija, atsaucoties uz tās rīcībā nonākušo JVLMA rektora pienākumu izpildītājas Ilonas Meijas paziņojumu personālam un studentiem.

Kupčs bija viens no pasniedzējiem, par kuru tika saņemtas vairākas sūdzības no studentiem par iespējamu uzmākšanos. Pēc apsūdzībām Kupču martā atstādināja no amata.

Video: Kultūras ministre Agnese Logina tiekas ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas padomi

JVLMA saņemti vairāku studenšu iesniegumi par iespējamu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos. Līdzīga rakstura bažas publiski paustas arī par kādu Mākslas akadēmijas pasniedzēju.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izskanējušo informāciju par JVLMA pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Tiesībsargs, Valsts policija un Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padome marta pēdējās dienās saņēmusi vēl vienu iesniegumu ar aicinājumu vērtēt šobrīd atstādinātā docētāja Māra Kupča atbilstību esošajiem amatiem. Iesniegumu personīgi parakstījuši 28 esošie un bijušie akadēmijas studenti un mācībspēki, un tam pievienotas arī 11 konkrētas parakstītas liecības par pieredzēto, sadarbībā ar šo docētāju, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu