Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Misija - pūce." Latvietis izglābj no ligzdas izkritušu pūcēnu

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Aizvadītās nedēļas nogalē sociālo tīklu vietnē "TikTok" publicēts video, kurā redzams, kā no ligzdas izkritis pūces mazulis, kuru latvietis veiksmīgi nogādājis atpakaļ ligzdā. Video izpelnījies plašu iedzīvotāju atzinību.

@rsarbor Misija pūce. 🦉 #arborists #latgale #latvia #owl @Drauga spārns @TIKTOKSPECIS ♬ original sound - Reinholds

Vīrietis video saka: "Viņš tur augšā karājās. un tad viņu kaut kādi strazdi vai kaut kas notaranēja lejā, un viņš nokrita. Zvanīju "Drauga spārnam" un viņi saka, ka ir jāceļ atpakaļ ligzdā, ko mēs tagad arī darīsim."

Vīrietis nekavējoties steidzās palīdzēt mazajam pūces mazuli. Video redzams, ka pūcēns tiek nogādāts atpakaļ ligzdā, kurā atrodas vēl vairāki pūcēni.

Divu dienu laikā video guvis teju 140 000 skatījumu, un daudzi iedzīvotāji pauž pateicību un labus vārdus vīrietim, kurš veiksmīgi aizvadīja pūcēna glābšanas operāciju.

Latvijas Savvaļas putnu palīdzības biedrība ''Drauga Spārns'' kopš 2010.gada augusta palīdz cietušiem un nelaimē nonākušiem savvaļas putniem - ārstējot, dodot patvērumu un pēc atveseļošanās atlaižot brīvībā. 2014. gadā biedrības vadītāja Anete Asare saņēma "Latvijas lepnuma" balvu nominācijā Labā sirds. Savvaļas putnu rehabilitācijas centrs radis jaunu mājvietu, pārceļoties no Jūrmalas uz Tukuma novada Pūres pagastu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu