Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Zinātnieces līdz jūlija sākumam var pieteikties Baltijas valstu stipendijai sievietēm zinātnē

Foto: Shutterstock

Zinātnieces līdz 5.jūlijam var pieteikties stipendiju konkursam "Baltijas stipendija sievietēm zinātnē 2024", informēja Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA).

Stipendiju 7000 eiro apmērā saņems deviņas izcilas Baltijas zinātnieces. Visās Baltijas valstīs tiks piešķirtas divas stipendijas dabaszinātņu, inženierzinātņu un tehnoloģiju, medicīnas un veselības zinātņu jomā - viena doktora grāda kandidātei un viena zinātņu doktorei. Papildus Igaunijā tiks piešķirta arī viena stipendija zinātņu doktorei sociālo zinātņu jomā, bet Latvijā un Lietuvā - katrā viena stipendija zinātņu doktorei sociālo un humanitāro zinātņu jomā.

Pieteikumus var iesniegt gan jaunās zinātnieces, kuras pašlaik studē doktorantūrā vai strādā pie sava promocijas darba Baltijas valstu augstskolās vai pētniecības iestādēs, gan arī zinātnieces, kuras ieguvušas doktora grādu ne senāk kā pirms septiņiem gadiem un strādā kādā no Baltijas valstu augstskolām vai pētniecības iestādēm. Informācija par pieteikšanos stipendijai, kā arī pieteikuma anketa pieejama LZA tīmekļvietnē.

Stipendiju konkursu Latvijā rīko LZA sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Izglītības un zinātnes ministrijas finansiālu atbalstu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu