Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Somijā policija atskaņo klasisko mūziku, lai atturētu jauniešus no ballēšanās pie ūdenstilpes (1)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aastels/Shutterstock

Somijā policija pielieto klasisko mūziku, lai atturētu jauniešus no ballēšanās pludmalē, ziņo somu raidorganizācija "Yle".

Espo pilsētas policija izmanto netradicionālu metodi, lai neļautu jauniešiem apmeklēt populāru pludmali mācību gada noslēguma svinību laikā.

Haukilahti pludmalē no plkst. 18.30 līdz 23.30 policisti no diviem lieliem skaļruņiem atskaņo klasisko mūziku.

Šogad dziesmu sarakstā bija Štrausa "Pie zilās Donavas", Vivaldi "Četri gadalaiki" un Šūberta "Ave Maria".

Rietumu Ūsimā policijas departamenta pārstāvis Miko Juvonens medijam "Yle" pastāstīja, ka šī metode tiek izmantota arī citviet pasaulē – un izskatās, ka tā nostrādā.

"Kādu iemeslu dēļ klasiskā mūzika neinteresē jauniešus, un viņi izvairās no vietām, kur skan klasiskā mūzika," stāsta Juvonens.

Viņš norāda, ka policija šo metodi pirmo reizi izmantoja pirms sešiem gadiem. Tā nostrādāja ļoti labi, tāpēc likumsargi nākamajos gados turpināja iesākto. 

Klasiskās mūzikas atskaņošanas mērķis ir atturēt jauniešus no ūdens.

"Ir labāk, ja jaunieši paliek uz sauszemes, bet ģimenēm no rīta ir patīkami atnākt un peldēties tīrā pludmalē," turpina Juvonenns.

Agrāk Haukilahti pludmale bija populāra vieta, kur jauniešiem notika mācību gada noslēguma ballītes, bieži vien atstājot aiz sevis atkritumu un stikla lausku pēdas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu