Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Draugiem Group" uzņēmums "Mapon" iegādājas vēl vienu Lietuvas uzņēmumu

"Mapon" vadītājs Andris Dzudzilo un "Trackon" dibinātājs un izpilddirektors Virmantas Užpalis.
"Mapon" vadītājs Andris Dzudzilo un "Trackon" dibinātājs un izpilddirektors Virmantas Užpalis. Foto: Publicitātes foto/Draugiem Group

"Draugiem Group" autoparku pārvaldības risinājumu uzņēmums "Mapon" iegādājies 100% Lietuvas autoparka pārvaldības risinājumu uzņēmuma "Trackon Fleet Management" ("Trackon") akciju, informēja "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Uzņēmums darījuma iegādes summu aģentūrai LETA neatklāja.

Darījuma rezultātā "Trackon" kļūs par "Mapon Lithuania".

Uzņēmumā prognozē, ka, pateicoties šim darījumam, "Mapon" kopējais apgrozījums Lietuvas tirgū būs tuvu vienam miljonam eiro, un uzņēmums apkalpos vairāk nekā 40 000 transportlīdzekļu visā Baltijā.

Gan "Mapon", gan "Trackon" piedāvā autoparka pārvaldības un GPS sekošanas risinājumus uzņēmumiem, palīdzot nodrošināt efektīvu resursu pārvaldību un degvielas kontroli, kā arī uzlabot drošību uz ceļa un veicināt ilgstpējīgu korporatīvo pārvaldību, min kompānijā.

"Mapon" ir veicis piecus līdzīgus darījumus, lai paplašinātu uzņēmuma tirgus daļu Ziemeļeiropā - 2021.gadā "Mapon" iegādājās partnera "TrackingMap" klientu portfeli Lietuvā, un pērn jūnijā uzņēmums noslēdza darījumu, lai iegādātos 100% uzņēmuma "CarCops" akciju un tā klientu portfeli Igaunijā.

Savukārt šogad martā "Mapon" piesaistīja privātus un institucionālus investorus, kuri uzņēmuma obligācijās ieguldīja trīs miljonus eiro uzņēmumu iegādes darījumu finansēšanai.

2023.gadā "Mapon" koncerna apgrozījums bija 17,361 miljons eiro un peļņa - 1,344 miljoni eiro.

Kompānija "Mapon" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 230 924 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma pamatkapitālā pa 45,25% pieder SIA "Pirmdiena" un "Draugiem Group".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu