Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Futbola virslīgas spēlēs triumfē RFS, "Auda" un "Riga". "Jelgava" un "Liepāja" nospēlē neizšķirti

FK "Auda" futbolisti
FK "Auda" futbolisti Foto: FK Auda/X

RFS savā laukumā un "Auda" Tukumā 2. jūnijā svinēja uzvaras "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas spēlēs.

"Auda" viesos ar 4:1 (2:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Jau otrajā minūtē rezultāts kļuva 1:0 "Audas" labā. Mors Gajē mājinieku vārtsarga laukuma labajā pusē ar māņu kustību atbrīvojās no sedzēja un paralēli vārtu līnijai piespēlēja bumbu uz vārtu tālo stūri, kur Martins Štāls nespēja kavēt Režinaldu Albertinu raidīt bumbu tukšos vārtos.

24.minūtē sarkano kartīti ar pārkāpumu pret Denisu Meļņiku nopelnīja mājinieks Kenrojs Kempbels, apgrūtinot atspēlēšanos.

43.minūtē pēc Gajē piespēles pa laukuma labo malu Albertinu cīņā ar Štālu raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 2:0.

Pirmajā puslaikā vārtus guva arī mājinieks Maksims Sidorovs, taču vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ.

50.minūtē 11 metru soda sitienu neizmantoja Brunu Tavarešs, nespējot panākt 3:0, taču minūti vēlāk Aleksejs Saveļjevs izgāja vienatnē ar mājinieku vārtsargu Sergeju Vilkovu, varēja sist pats, bet izkārtoja "hat-trick" komandas biedram Albertinu, kuram pēc Saveļjeva piespēles pa kreisi atlika vien raidīt bumbu tukšos vārtos.

55.minūtē vienus vārtus atspēlēja Kaspars Anmanis - 1:3.

77.minūtē Pablu Silva pa kreiso laukuma pusi tika soda laukumā un piespēlēja soda laukuma vidū esošajam Albertinu, kura sitienu Vilkovs atvairīja, taču bumba atlēca pie Usmana Kamaras, kurš to raidīja vārtos - 4:1.

Abas komandas pēdējā laikā bija demonstrējušas nestabilu sniegumu. "Tukums 2000"/"Telms" pirms svētdienas mača nebija uzvarējusi piecās cīņās pēc kārtas, bet "Audai" nesen bija sešu neuzvarētu spēļu sērija.

Pirmā apļa savstarpējā mačā ar 2:0 uzvarēja "Auda".

RFS savā laukumā ar 5:0 (1:0) sagrāva "Grobiņu"/LFS.

Rezultātu RFS atklāja astotajā minūtē. Pēc Roberta Savaļnieka no labās puses izpildītā stūra sitiena uz vārtsarga laukuma līnijas Rūdolfu Meļķi apsteidza Herdi Prenga, ar galvu raidot bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī - 1:0.

2:0 pēc Adama Marhijeva piespēles soda laukumā panāca Ismaels Diomandē, kurš ar māņu kustību soda laukuma centrā atbrīvojās no sedzēja un raidīja bumbu vārtu labējā augšējā stūrī.

Pēc Dāvida Družiņina pārkāpuma pret Petru Marešu tuvu vārtu līnijai uz viesu vārtiem tika piešķirts 11 metru sitiens, ko realizēja Emersons Santana. Viņš bumbu raidīja vārtu kreisajā stūrī, vārtsargam Ņikitam Pinčukam lecot pretējā virzienā - 3:0.

4:0 pēc mājinieku ātrā uzbrukuma pa kreiso laukuma pusi un Rostāna Ndžiki centrējuma panāca Jānis Krautmanis, raidot bumbu savos vārtos.

82.minūtē pēc Ndžiki piespēles soda laukumā savus otros vārtus spēlē guva Santana, panākot 5:0.

Čempione RFS pirms svētdienas cīņas bija uzvarējusi piecos mačos pēc kārtas, pēdējās trīs neielaizot nevienu bumbu savos vārtos. Grobiņas futbolisti bez uzvarām bija trīs spēlēs, tajās tiekot pie viena punkta.

Pirmajā aplī Liepājā notikušajā cīņā ar 4:0 virsroku guva rīdzinieki.

Vitslīgas debitantei "Grobiņai"/LFS spēlētāju pieejamību ir apgrūtinājušas traumas, turklāt sakrātie brīdinājumu svētdien liedza spēlēt Kārlim Mikuļskim, Devidam Dobrecovam un Ralfam Denijam Džeriņam. RFS vienībai šī iemesla dēļ laukumā nedevās Žiga Lipušceks.

"Riga" svētdien savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas spēlē.

"Riga" ar 5:0 (0:0) sagrāva komandu "Metta".

Pirmajā puslaikā "Metta" nosargāja neizšķirtu, bet otrā puslaika vidū 14 minūšu laikā "Riga" ar Taivo Abdulrahmana un Usenū Nianga gūtajiem vārtiem un diviem Luisa Robalino "goliem" panāca 4:0.

Pēdējie vārti mačā tika gūti 87.minūtē, kad pēc uzbrukuma pa labo malu Raivis Andris Jurkovskis atspēlēja bumbu atpakaļ un Hrvoje Babecs no soda laukuma līnijas raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 5:0.

"Riga" ir uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas, tajās gūstot 15 vārtus un pretiniekiem ļaujot iesist vienus, bet "Metta" bez uzvarām ir piecās cīņās pēc kārtas.

Pirmajā aplī ar 2:1 pārāka bija "Riga".

Sakrāto brīdinājumu dēļ svētdien nevarēja spēlēt "Metta" kapteinis Jegors Novikovs.

Dienas pirmajā spēlē "Jelgava" mājās spēlēja 1:1 (0:1) ar "Liepāju".

"Jelgava" neizšķirtu 1:1 (0:1) panāca mača kompensācijas laikā.

31.minūtē pēc stūra sitiena izpildes no labās puses un 20.minūtē uz maiņu laukumā nākušā Danilas Patijčuka sitiena mājinieku vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs atvairīja bumbu, taču tā atsitās pret kāju mājinieku spēlētājam Andrim Deklavam un ielidoja vārtos - 1:0 "Liepājas" labā.

42.minūtē bumba vēlreiz pabija mājinieku vārtos, taču Mamadū Diavam tika konstatēta aizmugure, un vārti netika ieskaitīti.

Mača kompensācijas laika trešajā minūtē ar brīvsitienu pirms soda laukuma no labās puses neizšķirtu panāca Džozefs Oloko, kurš ar kreiso kāju raidīja bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī - 1:1.

"Jelgava" bija zaudējusi sešās no pēdējām septiņām spēlēm, bet "Liepāja" iepriekšējā cīņā pārtrauca deviņu neuzvarētu maču sēriju, ar 3:0 pārspējot "Grobiņu"/LFS.

Pirmajā aplī viesos ar 1:0 uzvarēja "Jelgava", kurai vārtus guva arī "Liepājā" savulaik spēlējušais Gļebs Kļuškins.

Sakrāto brīdinājumu dēļ abām komandām svētdien bija jāiztiek bez būtiskiem pamatsastāva spēlētājiem. "Jelgavai" nevarēja palīdzēt Ralfs Maslovs, bet "Liepājai"- Giorgi Kucija un Luiss Ilariu jeb Dodo.

Plkst.18. "Tukums 2000"/"Telms" savā laukumā tiksies ar "Audu" un RFS ar "Grobiņu"/LFS, bet plkst.20 - "Riga" tiksies ar "Metta".

Kārtas ievadā "Valmiera" sestdien viesos ar 6:1 sagrāva "Daugavpili".

Līdere ar 40 punktiem 16 spēlēs ir RFS, 35 punkti ir "Riga" komandai, 33 punkti 17 mačos - "Valmierai", bet 27 punkti tikpat spēlēs "Daugavpilij". "Auda" ir tikusi pie 19 punktiem, 18 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, 16 punktus ir sakrājusi "Metta", 14 punkti 17 spēlēs ir "Liepājai" un 13 punkti 16 mačos - "Grobiņai"/LFS, bet 12 punktus 17 cīņās ir sakrājusi "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu