Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Zināms, kur Mbapē turpinās savu karjeru

Francijas futbola zvaigzne Kilians Mbapē
Francijas futbola zvaigzne Kilians Mbapē Foto: Reuters/ScanPix

Kilians Mbapē parakstījis līgumu par pievienošanos Madrides "Real". Viņa līgums ar Parīzes "Saint-Germain" (PSG) ir spēkā līdz 30. jūnijam, ziņo BBC.

Francijas uzbrucējs jau februārī mutiski piekrita karjeru turpināt Spānijā, bet maijā paziņoja, ka sezonas beigās pametīs PSG .

25 gadus vecais Mbapē ir panācis vienošanos ar Madrides "Real" un oficiāli pārcelsies uz Spāniju pēc tam, kad  1. jūlijā atvērsies "La Liga" transfēru logs.

Paredzams, ka Madride par darījumu oficiālu paziņojumu izplatīs nākamnedēļ un plāno uzbrucēju uzņemt "Bernabeu" stadionā pēc "Euro 2024".

Mbapē, 2018. gada Pasaules kausa ieguvējs, PSG rindās uzstādījis gūto vārtu rekordu ar 256 vārtiem. Viņš PSG pievienojās 2017. gadā.

Līgums ar "Real" noslēgts līdz 2029. gadam. Tas sportistam paredz 15 miljonus eiro sezonā, kā arī 150 miljonu eiro līguma parakstīšanas bonusu, kas tiks izmaksāts piecu gadu laikā.

Kā vēstīts,  Madrides "Real" 1. jūnija vakarā kļuva par UEFA Čempionu līgas 2023./24. gada sezonas čempioni. Pēc smaga pirmā puslaika spāņiem izdevās pārņemt kontroli pār spēli un uzvarēt ārkārtīgi aizraujošā spēlē.

Finālā "Real" ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja Dortmundes "Borussia".

Madridiešiem vārtus guva Dani Karvahals un Vinisiuss Žuniors.

"Real" klubam izdevies kopā izcīnīt 15 Čempionu līgas titulus, iepriekšējo reizi triumfējot Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā 2022.gadā, bet pērn Madrides vienība apstājās pusfinālā, zaudējot Mančestras "City".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu