Arī pirmdien dažviet iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss

LETA
Bērns lietainā dienā Vērmanes dārzā.
Bērns lietainā dienā Vērmanes dārzā. Foto: Paula Čurkste/LETA

3. jūnijā Latvijas centrālajos un austrumu rajonos iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Naktī uz pirmdienu debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, vietām īslaicīgi līs un nakts sākumā dārdēs pērkons. Tā kā vējš būs lēns, atsevišķos reģionos sabiezēs migla. Gaiss atdzisīs līdz +12…+16 grādiem.

Rīgā nakts pirmajā pusē gaidāms īslaicīgas lietus, to pavadīs arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra būs +14…+16 grādu robežās.

Savukārt darba nedēļas pirmajā dienā debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, vietām, galvenokārt valsts centrālajos un austrumu rajonos, gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Lokāli negaisa laikā iespējamas stiprākas lietusgāzes, brāzmaināks vējš un krusa. Gaiss iesils līdz +21…+25 grādiem, taču vietām piekrastē nebūs siltāks par +18…+20 grādiem.

Pirmdien, 3.jūnijā, Rīgā gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī negaiss. Gaisa temperatūra būs +22…+23 grādi.

Dienas vidū ultravioletais (UV) indekss sasniegs vidēju līmeni. Tādējādi meteorologi aicina būt piesardzīgiem, kā arī norāda, ka nav vēlams dienas vidū ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Uz augšu