Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Viļņā aukstās zupas festivālā uzstāda rekordus. Latvija uz to reaģē, publicējot dziesmu (1)

Foto: Regent_Holidays/"X"

Sestdien, 1. jūnijā, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā otro reizi aizvadīts "Pink Soup Fest", kas godināja auksto zupu. Spriežot pēc aculiecinieku stāstiem un foto, ļoti izdevies, krāsains, sulīgs un gards pasākums! Tam par godu Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra sociālajā tīklā "TikTok" ievietojusi izklaidējošu video un dziesmu, kurā paziņots, ka latvieši gatavo vislabāko auksto zupu.

Šogad aukstās festivālā tika uzstādīti divi rekordi - garākais aukstās zupas galds un visvairāk cilvēku, kas vienlaikus ēd auksto zupu. Šo mērķi palīdzēha sasniegt Lietuvas lielveikalu tīkls "Maxima", kas svētku dienā uz rekordliela 362 metrus gara rozā galda pasniedza 1000 šīs tradicionālās zupas porciju. Šis rekords ir viens no festivāla spilgtākajiem notikumiem.

Rekordlielais 362 metrus garais galds tika izvēlēts ne velti - tas tika aprēķināts, lai pieminētu pirmo reizi Viļņas pilsētā pieminēto biešu zupu, kas tiek uzskatīta par aukstās zupas priekšteci.

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra sociālajā tīklā "TikTok" ievietojusi izklaidējošu video un dziesmu, kurā paziņots, ka latvieši gatavo vislabāko auksto zupu.

Lietuva un festivāla organizatori nepalika atbildi parādā. Atbildes video var redzēt šeit

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu