Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Valmiera" viesos sagrauj Daugavpils futbolistus

"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Valmieras" komanda sestdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas pirmajā spēlē viesos ar 6:1 (5:1) sagrāva tiešo sāncensi "Daugavpili" un nostiprinājās trešajā vietā.

"Valmierai" vārtus guva Žeremī Klemente, Niks Sliede, Aliuāns Ndojs, Emīls Birka, Renārs Varslavāns un Ingars Pūlis. "Daugavpilij" ar precīzu sitienu izcēlās Abduls Traore.

Viesi vadībā izvirzījās jau septītajā minūtē, kad pēc Džibrila Geja tālas piespēles Klemente izskrēja viens pret Frenku Dāvi Orolu un raidīja bumbu daugavpiliešu vārtos. Trīs minūtes vēlāk valmierieši rupji kļūdījās auta iemetienā, bumba nonāca pie Lorensa Ugena, kurš piespēlēja Traorem. Kotdivuārietis savu iespēju izmantoja un bumba nonāca arī Dāvja Oša sargātajos vārtos - 1:1.

Līdzsvars uz tablo bija gan tikai sešas minūtes, jo nedaudz vēlāk pēc stūra sitiena Lūkass Vapne pāradresēja bumbu Sliedem, kurš atguva vidzemniekiem vadību. Divu vārtu pārsvaru "Valmiera" nostiprināja 32.minūtē, kad pēc Klementes piespēles Ndojs izdarīja sitienu un pats bija pirmais pie Orola atvairītās bumbas.

Pēc trīs minūtēm Ndojs ar piespēli atrada Birku, kurš netraucēts panāca 4:1. Piekto bumbu mājinieku vārtos ieraidīja Varslavāns, kurš 42.minūtē izdarīja netraucētu sitienu no soda laukuma.

Sesto reizi daugavpilieši tika pārspēti 73.minūtē, kad pēc Varslavāna piespēles atzīmējās nesen uz maiņu nākušais Pūlis.

Svētdien "Jelgava" savā laukumā tiksies ar "Liepāju", "Tukums 2000"/"Telms" - ar "Audu", RFS - ar "Grobiņu"/LFS un "Riga" - ar "Metta".

Līdere ar 40 punktiem 16 spēlēs ir RFS, 35 punkti ir "Riga" komandai, 33 punkti 17 mačos - "Valmierai", bet 27 punkti tikpat spēlēs "Daugavpilij". "Auda" ir tikusi pie 19 punktiem, 18 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, 16 punktus ir sakrājusi "Metta", pa 13 punktiem ir "Liepājai" un "Grobiņai"/LFS, bet 11 punkti - "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu