Vācijā lietavas izraisījušas plūdus. Glābšanas darbu laikā gājis bojā ugunsdzēsējs

LETA
Papildināts 16:33, 2. jūnijs, 2024
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Vācijā glābšanas operācijas laikā plūdu skartajā Bavārijā gājis bojā ugunsdzēsējs.

Ugunsdzēsējs sestdienas vakarā Pfafenhofenē kopā ar trim kolēģiem atradās gumijas laivā, kas apgāzās. Viņa mirstīgās atliekas tika atrastas šorīt, paziņoja amatpersonas. Pārējie trīs ugunsdzēsēji, kas atradās laivā, tika izglābti. Viņi bija ceļā, lai evakuētu kādu ģimeni.

Bavārijā naktī pazudis vēl viens ugunsdzēsējs. Līdzīgi kā kolēģis Pfafenhofenē, viņš atradās laivā, kad tā apgāzās.

Bavārijā, iespējams, noslīkusi arī kāda sieviete. Domājams, ka viņa atradās savas mājas pagrabā, kad tas applūda. Ūdenslīdējiem un glābējiem vēl nav izdevies piekļūt pagrabam.

Jau ziņots, ka Vācijas dienvidos spēcīgas lietavas pēdējās dienās izraisījušas plūdus. Vairākos apgabalos 24 stundu laikā nolijis vairāk nokrišņu nekā mēneša laikā, svētdien paziņojis Vācijas Meteoroloģijas dienests.

Meteorologi brīdinājuši, ka šodien stiprs lietus un pērkona negaiss gaidāms Švābijas Alpos, Augsburgā, Nirnbergā, Bambergā un Rēgensburgā.

Applūdušajos apgabalos glābšanas dienestiem palīgā devusies armija. Evakuēti simtiem cilvēku, kā arī cietums Memmingenē.

Plūdu dēļ arī šodien apturēta vilcienu kustība starp Bavārijas galvaspilsētu Minheni un Štutgarti, kas ir Bādenes-Virtembergas federālās zemes galvaspilsēta. Šīs federālās zemes lietavas un plūdi skāruši vissmagāk.

Bādenē-Virtembergā zemes noslīdējuma dēļ no sliedēm sestdien noskrēja divi pasažieru vilciena vagoni. Vilcienā atradās 185 pasažieri, kas visi tika evakuēti. Neviens no viņiem nav cietis.

Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn" šodien ziņoja, ka traucēta vilcienu satiksme ar Minheni, Štutgarti un Augsburgu, tostarp atcelti reisi starp Minheni un Berlīni, kā arī starp Minheni un Cīrihi. Uzņēmums aicināja cilvēkus nedoties uz plūdu skartajiem apgabaliem Bavārijā un Bādenē-Virtembergā.

Paaugstinoties ūdens līmenim Donavā un vairākās tās pietekās, līdz sestdienas vakaram desmit Bavārijas pašvaldības bija izsludinājušas ārkārtas stāvokli.

Bavārijā spēcīgo lietavu rezultātā pārrauti divi aizsprosti pie Pfafenhofenes, šodien ziņoja vietējās amatpersonas.

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere aicināja iedzīvotājus plūdu skartajos apgabalos uzmanīgi sekot līdzi varasiestāžu paziņojumiem un uztvert tos nopietni.

Bavārijas premjerministrs Markuss Zēders šodien paziņoja, ka Bavārijas federālajā zemē ar plūdiem cīnās 40 000 glābēju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu