Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Jūnija pirmajā dienā vietām Latvijā gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes

"Rīgas mežu" vasaras puķu dobe Kronvalda parkā, kuras skici veidojusi māksliniece Elita Patmalniece.
"Rīgas mežu" vasaras puķu dobe Kronvalda parkā, kuras skici veidojusi māksliniece Elita Patmalniece. Foto: Zane Bitere/LETA

1. jūnijā vietām Latvijā gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes un krusa, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Dienā saule mīsies ar mākoņiem, kas daudzviet nesīs pērkona negaisu. Vietām pērkona lietusgāzes būs stipras un tās pavadīs krusa. Vējš lielākoties būs lēns, bet negaisa laikā gaidāmas krasas vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21…+26 grādiem, bet vietām piekrastē - līdz +19…+20 grādiem.

Rīgā dienā gaidāma gan saule, gan mākoņi. Pēcpusdienas stundās atsevišķi gubu mākoņi pāraugs pērkona negaisa mākoņos, kas nesīs lietusgāzes, iespējams, arī krusu. Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē, bet maksimālā gaisa temperatūra būs +24…+25 grādi.

Dienas vidū ultravioletais (UV) indekss sasniegs vidēju līmeni. Tādējādi meteorologi aicina būt piesardzīgiem, kā arī norāda, ka nav vēlams dienas vidū ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Uz augšu