Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Polijas ziņu aģentūra izplata viltus ziņu par mobilizāciju valstī. Visticamāk, noticis Krievijas kiberuzbrukums

Donalds Tusks.
Donalds Tusks. Foto: Evija Trifanova/LETA

31. maijā Polijas valsts ziņu aģentūras "Polijas preses aģentūra" (PAP) mājaslapā divas reizes parādījās ziņa, ka no 1. jūlijā valstī sāksies mobilizācija. Pati aģentūra un valsts varas iestādes noliedz publikācijas patiesumu, piebilstot, ka, visticamāk, noticis kiberuzbrukums.

Piektdien, pēc plkst. 14, PAP tīmekļa vietnē tika publicētas divas ziņas ar nosaukumu "Polijas Republikas premjerministrs Donalds Tusks: daļēja mobilizācija Polijā sāksies no 2024. gada 1. jūlija".

Ziņās norādīts, ka mobilizētie tiks nosūtīti karot Ukrainā, kā arī uzskaitītas pilsoņu kategorijas, kuras tiks iesauktas armijā.

PAP uzsvēra, ka tas nav šīs ziņas publicētāji, kā arī to nav sastādījuši PAP žurnālisti.

Polijas premjerministra vietnieks Kšištofs Gavkovskis medijam "Polsat News" sacīja, ka "viss liecina par kiberuzbrukumu PAP no Krievijas puses".

Premjera kancelejas vadītājs Jans Grabiecs paziņoja, ka notikušo izmeklē atbistošie dienesti.

Arī pats premjers Donalds Tusks notikušo kiberuzbrukumu arī saistīja ar Krieviju.

"Vēl viens ļoti bīstams hakeru uzbrukums, kas labi ilustrē Krievijas destabilizācijas stratēģiju Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvakarā.

Polijas dienesti ir gatavi un darbojas Iekšlietu ministrijas kontrolē. Arvien vairāk kļūst skaidrs, cik šīs vēlēšanas mums ir svarīgas," viņš raksta sociālajā tīklā "X".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu