Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Varētu tapt pakalpojums bērniem un jauniešiem, kuri atrodas alkohola vai narkotisko vielu izraisītā bezpalīdzīgā stāvoklī

Foto: Shutterstock

Šogad plānots veidot pakalpojumu bērniem un jauniešiem, kuri atrodas alkohola reibumā vai apreibinošu vielu izraisītā bezpalīdzīgā stāvoklī publiskā vietā, 31. maijā Rīgā, Vērmanes dārzā notikušajā diskusijā "Tie jau ir tikai bērni. Vai mūsējie?" pieļāva Valsts kancelejas direktora vietnieks valsts attīstības jautājumos Pēteris Vilks.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa, šādu bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu bērnu un jauniešu katru gadu tādu ir ap 200.

"Starpinstitūciju sadarbība šo jautājumu risināšanā ir ārkārtīgi svarīga, un esam gandarīti, ka iesaistījusies Valsts kanceleja. Institūcijām un nozarēm ir jāsadarbojas, lai iegūtu vēlamo rezultātu," norādīja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Kā ziņots, šodien Rīgas domes Labklājības departaments Vērmanes dārzā rīkoja paneļdiskusiju "Tie jau ir tikai bērni. Vai mūsējie?".

Tās mērķis bija konstatēt nozīmīgākās problēmas darbā ar jauniešiem un vienoties par nepieciešamo sadarbību starp institūcijām.

Diskusijas gaitā izskanējušās idejas tiks apkopotas un iesniegtas Valsts kancelejai, lai tās izskatītu darba grupā, kas strādās ar bērnu uzvedības problēmu prevencijas jautājumiem. Šajā darba grupā piedalīsies arī Rīgas pašvaldība.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu