Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Futbolistu asociāciju federācija brīdina FIFA par futbolistu pieaugošo noslodzi

Lionels Mesi.
Lionels Mesi. Foto: KAI PFAFFENBACH

Starptautiskā Profesionālo futbolistu asociāciju federācija (FIFPro) brīdinājusi Starptautiskā Futbola federāciju asociāciju (FIFA) par pieaugošo futbolistu noslodzi turnīros un, ja nekas netiks darīts, lai problēmu atrisinātu, tad netiek izslēgti arī spēlētāju protesti.

FIFPro Eiropas daļas prezidents Davids Terjē izcēla, ka nepieciešams ierobežot spēļu skaitu, ko futbolisti gada laikā aizvada klubos un izlasēs, jo tas sagādā pārāk lielu slodzi futbolistiem gan mentāli, gan fiziski.

Nesenā spēlētāju aptaujā vairāk nekā 50% respondentu norādīja, ka viņi bija spiesti spēlēt ar iepriekš gūtiem savainojumiem, bet 82% treneru atbildēja, ka laiduši laukumā spēlētāju, kuram bija nepieciešama atpūta.

"Noslodze ir izraisījusi bīstamu garīgo un fizisko nogurumu. Kā arodbiedrībai mums svarīgākais ir uzklausīt savus biedrus un uzklausīt nozīmē uzņemties par viņiem atbildību," teica Terjē.

Viņš izcēla, ka spēlētāju jau teju ir izsmēluši savu spēju limitus un iespējamais spēļu grafiks ir pārpildīts, taču FIFA mudina veidot jaunus turnīrus ar vairāk spēlēm, tādējādi iegūstot vairāk finansiālo līdzekļu.

Tāpat Terjē piebilda, ka streiks tiek izskatīts arī kā variants, lai pievērstu esošajai problēmai lielāku uzmanību.

Arī Anglijas Profesionālās futbolistu asociācija (PFA) pauda bažas par spēlētāju noslodzi, pievēršot uzmanību Pasaules klubu kausa izcīņai, kuru FIFA plāno rīkot nākamvasar.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu