Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Prātam neaptverami dažāda ir mūsu planēta." Nosvinēta "Etiopija. Cilšu noslēpumi" pirmizrāde (1)

Ceturtdien, 30. maijā, Kalnciema kvartālā pirmizrādi piedzīvoja raidījums "Etiopija. Cilšu noslēpumi", ko vada TV personība Lelde Ceriņa un mākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers, kuri uz laiku nomainīja sev ierasto ikdienu, integrējoties vairākās ciltīs.

Uz pirmās epizodes noskatīšanos Kalnciema kvartāla vīnu veikala zālē pulcējās gan raidījuma veidotāju komanda, gan arī citas sabiedrībā pazīstamas personības.

Kašers un Ceriņa dalījās iespaidos par uzņemšanas aizkulisēm un atklāsmēm, ko guvuši, teju mēnesi iepazīstot Etiopiju.

"Emocionāli transformējoša pieredze, kas atstās nospiedumu manā pasaules uztverē uz visu mūžu! Skatītājiem būs iespēja redzēt, cik kontrastaina un brīžiem pat prātam neaptverami dažāda ir mūsu planēta," iespaidos dalās Lelde Ceriņa.

Raidījumā varēs sekot līdzi varoņu atklāsmēm esot civilizācijas šūpulī, kā arī iepazīt cilšu iedzīvotājus, to sadzīvi un īpašos rituālus. Sirsnīgi mirkļi mīsies ar šokējošiem un pavisam negaidītiem notikumiem.

"Ellišķi sāpīgi un dievišķi skaisti - tā es varētu raksturot savas sajūtas par piedzīvotajiem mirkļiem Etiopijā. Dažās dienās izdzīvota pilnvērtīga emociju gamma, kura nenoliedzami maina mani un manu uztveri par pasauli, cilvēkiem," pastāstīja Kašers.

Dokumentālais raidījums ir unikāls arī ar to, ka visu raidījuma vizuālo identitāti izstrādāja grafiskais dizainers no Etiopijas Addis Abba, kurš raidījuma grafiskajiem elementiem piešķīra autentisku rokrakstu. Savukārt par oriģinālmūziku parūpējās Kristīne Pāže un Didzis Bordo.

Foto: "Etiopija. Cilšu noslēpumi" aizkulises

"Etiopija. Cilšu noslēpumi" raidījums ir pieejams no 30. maija Go3 televīzijā ar jaunām epizodēm katru ceturtdienu. Tāpat būs iespēja sekot aizkulisēm īpašās aizkadru epizodēs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu