Pasaules apceļošana, jaunu kultūru izzināšana, interesantu cilvēku iepazīšana – tās ir tikai dažas no unikālajām priekšrocībām, ko sniedz darbs uz lidmašīnas klāja. 2024. gada 17. maijā aizsaulē devās 88 gadu vecā Bete Neša, kura stjuartes amatā aizvadīja 67 savas dzīves gadus. Viņu šajā amatā noturēja ne tikai dinamiskā vide, bet arī mīlestība pret apkārtējiem.

"Viņa sāka stjuartes karjeru 1957. gadā un ieguva Ginesa rekordu par visilgāk pavadīto laiku šajā amatā," Betes piemiņas ierakstā vēsta "American Airlines".

Stjuarte savas dzīves laikā daudz dalījusies ar stāstiem par aviācijas industrijas izmaiņām un iekarojusi daudzu regulāro lidotāju sirdis tieši ar savu silto attieksmi.

Tiesa, piecdesmitajos gados amats bija visnotaļ prasīgs, piemēram, tajā laikā aviokompānijas varēja apmeklēja savu stjuaršu mājvietas, lai pārliecinātos, ka viņas nedzīvo ar vīrieti, jo stjuartēm bija jābūt "brīvām" sievietēm.

Tomēr Nešu mājās gaidīja kāds vīrietis, kurš arī bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ viņa tik ilgu laiku pavadīja stjuartes amatā.