Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Man nav tādas naudas!" Aktieris Kaspars Zāle par viņam nelabvēlīgo tiesas spriedumu (5)

Kaspars Zāle
Kaspars Zāle Foto: Edijs Pālens/LETA

Trīs gadus jau ilgst aktiera Kaspara Zāles tiesāšanās ar Dailes teātri par viņa atjaunošanu darbā. Tagad lēmumu pieņēmusi apelācijas instance, un spriedums ir aktierim pagalam nelabvēlīgs. Zālem Dailes teātrim jāatmaksā vairāk nekā 12 tūkstoši eiro. Kas par spriedumu sakāms pašam Zālem? 

"Par spriedumu tagad nevaru īsti neko komentēt, jo tur viss vēl ir procesā. Pirms diviem gadiem uzvarējām tiesā, man izmaksāja dīkstāves kompensāciju, bet nu šis… Tā tiesa ir diezgan dīvaina – vienreiz pieņem tā, pēc tam atkal citādi," smagi nopūšoties, izdevumam "Privātā Dzīve" stāsta aktieris.

Viņš neslēpj, ka šī naudas summa daudzkārt pārsniedz aktiera šā brīža rocību. "Man nav tādas naudas! Tikko nofilmējos četrās studentu filmās. Es darīju to brīvprātīgi. Man par to neko nemaksāja," teic Zāle. Viņa vienīgie ienākumi esot minimālā alga 700 eiro uz papīra, ko aktieris saņemot kā Dailes teātra štata aktieris.

"Es neesmu turīgs," uzsver Kaspars.

Viņš lēš, ka spriedumu, visticamāk, pārsūdzēs.

Jau iepriekš vēstīts, ka pandēmijas laikā Dailes teātris pārtrauca darba attiecības ar vairākiem aktieriem – Zāli, Sarmīti Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, taču vēlāk atkal bija spiests teātri pamest. Zāle uzskatīja, ka atlaišana esot nelikumīga, tāpēc iesūdzēja Dailes teātri tiesā. Zāle ar Daili tiesājas jau vairākus gadus.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 28. maija numurā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu