Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Pat Porjē treneris netic, ka viņš var uzveikt mani." Mahačeva augstprātība vai pārliecība?

Islams Mahačevs.
Islams Mahačevs. Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien, 1. jūnijā, norisināsies jauktās cīņas mākslas (MMA) pasākums UFC 302. Vakara galvenajā cīņā Islams Mahačevs aizstāvēs savu vieglā svara (70 kg) čempiona titulu pret UFC veterānu Dastinu Porjē.

Dagestānas cīkstonis tiek uzskatīts par vienu no pašiem labākajiem MMA pārstāvjiem. Ne velti – viņš nav zaudējis kopš 2015. gada. Lielākajā daļā savu cīņu Mahačevs uzvarējis ārkārtīgi pārliecinoši, noslīcinot pretiniekus ar dominējošu reslingu.

Lai arī 35 gadus vecais Porjē ir viens no labākajiem cīkstoņiem vieglajā svarā, viņš netiek uzskatīts par bīstamu pretinieku Mahačevam. Amerikānis ir izcils, stāvot kājās, bet mēdz salūst cīņā uz zemes.

2019. gadā Porjē cīnījās pret Mahačeva bērnības draugu un komandas biedru Habibu Nurmagomedovu. 9 no 12 cīņas minūtēm amerikāņu cīkstonis pavadīja nelabvēlīgā pozīcijā uz zemes. Trešajā raundā Porē pamanījās dabūt dagestāni bīstamā žņaugšanas paņēmienā. Tomēr Nurmagomedovs atbrīvojās no tā un pats atrada veidu kā nožņaugt pretinieku. 

Starp MMA faniem valda uzskats, ka Mahačevs būs spējīgs līdzīgā veidā pieveikt Porjē. Un izskatās, ka arī dagestānis ir ārkārtīgi pārliecināts par savām iespējām uzvarēt UFC 302.

"Godīgi sakot, viņš vēl arvien ir tieši tāds pats kā pret Nurmagomedovu. Varbūt tikai kļuvis vecāks," Mahačevs sacīja medijiem. "Viņš netic, ka var mani uzvarēt. Pat Porjē treneris netic, ka viņš var mani uzveikt. Es zinu, ka šī būs viegla cīņa."

Porjē nepalika atbildi parādā: "Es noteikti varu uzvarēt. Ja pieskaršos viņa žoklim, viņš kritīs zemē. Un Mahačevs to uzzinās sestdien. Varbūt tas nav kaut kas, kam viņam jātic. Varbūt Mahačevam jābūt pozitīvi noskaņotam un pašpārliecinātam. Bet, ja viņš domā, ka man nav iespēju uzvarēt, tad viņš melo sev."

2022. gadā Mahačevs divos raundos tika galā ar tā brīža čempionu (cilvēku acīs viņš bija zaudējis čempiona statusu, jo neiekļāvās svarā vienu cīņu iepriekš) Čārlzu Oliveiru. Kopš tā dagestānis ir divreiz aizstāvējis savu vieglā svara čempiona jostu – abas reizes pret tā brīža labāko pusvieglā svara (66 kg) cīkstoni Aleksandru Volkanovski.

Šī būs Porjē trešā iespēja izcīnīt UFC čempiontitulu. Viņš organizācijā cīnās jau kopš 2011. gada. Šajā laikā Porjē ir aizvadījis 30 cīņas, no kurām 22 ir uzvaras. Viņš gan ir zaudējis divas no saviem pēdējiem četriem dueļiem, tai skaitā par titulu pret Oliveiru.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu