Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Usikam tika nozagts nokauts pret Fjūriju." Vailders izsaka savu viedokli

Deontajs Vailders.
Deontajs Vailders. Foto: Reuters/ScanPix

ASV supersmagā svara bokseris Deontejs Vailders izteicis savas domas par bijušā sāncenša Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika aizvadīto cīņu.

19. maijā Usiks apvienoja visas supersmagā svara čempiona jostas. Ukraiņu bokseris pēc punktiem uzveica britu tā brīža čempionu Taisonu Fjūriju, kurš iepriekš nebija zaudējis.

Cīņas spilgtākais moments notika devītajā raundā. Usiks satricināja britu bokseri ar vairākiem precīziem raidījumiem. Fjūrijs bija redzami apdullināts un kājās spēja noturēties, tikai balstoties pret virvēm. Pirms Usikam bija iespēja pretinieku nosūtīt zemē, tiesnesis apturēja cīņu un sāka skaitīt līdz desmit. Fjūrijs atguvās un aizvadīja atlikušos trīs raundus. 

Pēc dueļa diskusijās valda uzskats, ka tiesnesim nevajadzēja iejaukties, jo Usikam bija iespēja atrast nokautu ar vēl vienu sitienu.

"Es domāju, ka tā bija lieliska cīņa. Manuprāt, Usikam tika nozagts nokauts devītajā raundā. Dāvanas tika izdalītas. Bet beigu beigās Usiks uzvarēja, apsveicu viņu," kā  Vailderu citēja TalkSPORT žurnālists Maikls Bensons.

ASV bokseris 1. jūnijā aizvadīs cīņu pret Ķīnas pārstāvi Žileju Žangu. Vailders atklāti pateicis, ka, pavisam iespējams, beigs savu karjeru, ja nespēs izcīnīt uzvaru.

Tāpat kā amerikānis, arī Žangs savā pēdējā cīņā cieta neveiksmi pret Džozefu Pārkeru.

Abi bokseri ir zināmi par spēcīgu sitiena spēku. Žangs 21 no savām 26 uzvarām izcīnīja tieši ar nokautu. Vaildera statistika ir pat iespaidīgāka – 42 no 43 panākumiem noslēdzās priekšlaicīgi. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu