Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Pašmāju mūzikas zieds gatavojas trešajam Latvijas mūzikas lielajam koncertam

Jau šajā nedēļas nogalē, 1. jūnijā, Mežaparku pieskandinās jau trešais "Lielais koncerts", kas uz vienas skatuves pulcēs vairāk nekā 100 dalībniekus.

Otrdien, 28. maijā, dalībnieki pulcējās otrajā mēģinājumā. Viņiem pievienojās arī Intars Busulis un Abonementa orķestris.

Koncerts, kurā uz vienas skatuves atradīsies orķestris "Sinfonietta Rīga" un Latvijas Radio bigbends, koris "Maska", kā arī Rīgas Doma zēnu koris un virkne Latvijas zināmāko mūziķu, savu vērienu parāda ar to, ka speciāli šim pasākumam būvētā skatuve izmēros ir salīdzināma ar sešstāvu māju kvartālu 100 metru platumā un 16 metru augstumā.

Uz grandiozā izmēra ekrāniem būs ne tikai katrai no 35 kompozīcijām īpaši veidotas video režijas, bet arī katram priekšnesumam uz ekrāna būs redzami dziesmu teksti. "Tādā veidā nedziedāt nav iespējams. Dzied tiešām visi, jo programmā ir mūsu tautas iemīļotākās un emocionālākās dziesmas. Kad beidzas koncerts, tad cilvēki iekāpj tramvajā un sadziedāšanās turpinās. Mums kā koncerta veidotājiem tas ir milzīgs gandarījums, jo mērķis ir sasniegts, esam iedevuši skatītājiem to, ko no mums gaidīja – pareizo emociju," skaidro PapaChi.

Koncerta organizatori arī atklāj, ka 3. Lielā koncerta iesildītāji šogad būs grupa "Pirmais Kurss", kuras dalībnieki saka: "Ir patiess gods būt daļai no tik brīnišķīga koncerta. Ne katram ir iespēja pieskandināt Sidraba birzi (izņemot, ja esi dziedājis korī un piedalījies Dziesmu un deju svētkos). Jo kā saka diži domātāji: "Caur sidraba birzi gāju – "Pirmo Kursu" klausīties". Tiekamies!"

3. Lielā koncerta galvenais atbalstītājs LMT ir sarūpējis pārsteigumu koncerta apmeklētājiem - nebijuša mākslīgā intelekta radītu aktivitāti "Dziedam kopā!" Apmeklētāji varēs uzņemt savus foto īpaši izveidotā stacijā, kur tie ar mākslīgā intelekta palīdzību tiks iekustināti. No statiskiem fotoattēliem tiks izveidoti video faili, kas automātiski nosūtīsies katram koncerta apmeklētājam uz lietotnē ievadīto e-pasta adresi. Visi no koncerta apmeklētāju fotogrāfijām izveidotie video tiks iesaistīti Gustavo un "Instrumentu" izpildītās dziesmas "Nāc dejot!" priekšnesumā kā video projekcijas.

Jau vēstīts, ka koncertā pirmo reizi dzīvajā atskaņojumā skanēs pēdējā laika apspriestākā dziesma "Nepārmet man 3000". 

Jezga ap jauno dziesmu raisīja jautājumus par autortiesībām un to, kam tad galu galā pieder Raimonda Paula mūzika. Viens no lielākās mūzikas autoru izdevniecības Baltijas valstīs, "MicRec" dibinātājiem un šīs kompānijas vadītājs Guntars Račs sarunā ar TVNET+ salika visus punktus uz i.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu