Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Izcilais Nurmagomedovs atgriezīsies UFC – stāvēs sava bērnības drauga stūrī

Habibs Nurmagomedovs cīņas laikā starp Islamu Mahačevu un Čarlzu Oliveiru.
Habibs Nurmagomedovs cīņas laikā starp Islamu Mahačevu un Čarlzu Oliveiru. Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais jauktās cīņas mākslas (MMA) pasaules čempions Habibs Nurmagomedovs atgriezīsies cīkstoņa Islama Mahačeva stūrī.

MMA populārākās organizācijas UFC vieglā svara (70 kg) čempions Mahačevs paziņojis, ka Nurmagomedovs atkal stāvēs viņa stūrī.

Mahačevs un Nurmagomedovs piedzima un uzauga Dagestānas republikas pilsētā Mahačkalā. Viņi kopā sāka trenēties dažādās cīņas mākslās jau agrā bērnībā. Lai arī Mahačevs un Nurmagomedovs nav radinieki, viņi ir ārkārtīgi tuvi un uzskata viens otru par brāli.

Nurmagomedovs ir viens no visizcilākajiem MMA cīkstoņiem sporta vēsturē. 2018. gadā viņš kļuva par UFC vieglā svara čempionu un trīsreiz aizstāvēja savu titulu. Nurmagomedovs ir slavens ar savu perfekto karjeru – viņš uzvarēja visās 29 savās cīņās. Vērts pieminēt, ka Dagestānas MMA leģenda parādīja dominējošu sniegumu pret gandrīz visiem pretiniekiem. Viņš kopumā zaudēja tikai divos raundos savā karjerā. 

2020. gadā aizsaulē aizgāja Nurmagomedova tēvs, kurš bija viņa un Mahačeva treneris. Pēc tā UFC čempions aizvadīja vienu cīņu un izvēlējās beigt cīkstoņa karjeru, lai pavadītu vairāk laika ar savu māti.

Nurmagomedovs uz laiku pārņēma tēva pozīciju komandā un kļuva par treneri. Viņš stāvēja stūrī savu komandas biedru cīņās. Nurmagomedova palīdzība Mahačevam pret Denu Hukeru izpelnījās uzslavas. Cīņas laikā bijušais čempions ar ātriem padomiem novirzīja komandas biedru pretī uzvarai. 

2022. gadā Mahačevs kļuva par UFC vieglā svara čempionu. Par savu palīdzību Nurmagomedovs izpelnījās gada labākā MMA trenera apbalvojumu.

Tomēr 2023. gada janvārī Nurmagomedovs paziņoja, ka vairs nepalīdzēs komandas biedriem cīņas laikā. Kopš tā laika Mahačevs ir aizstāvējis savu čempiona jostu divas reizes, abas pret tā brīža pusvieglā svara (66 kg) labāko cīkstoni Aleksandru Volkanovski.

2024. gada 1. maijā UFC 302 Mahačevs cīnīsies pret UFC veterānu Dastinu Porjē, kuru Nurmagomedovs uzveica 2019. gadā. Šobrīd nav skaidrs, vai šī būs vienīgā cīņa, uz kuru Dagestānas leģenda atgriezīsies.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu