Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Iestājpārbaudījumi kādā slepenā aģentūrā?" Cepiens par 9. klases eksāmeniem

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Rakstisko eksāmenu uzdevumi skolu direktoriem jāsaņem sava novada izglītības pārvaldē, bet uzrakstītie darbi jānosūta pa pastu, jo tikai tā varot varot iegūt objektīvus datus par skolēnu zināšanām. "ReTV" skaidro, ar kādām problēmām sastopas skolu direktori.

Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka eksāmenu uzdevumi skolu direktoriem jāsaņem sava novada izglītības pārvaldē. Savukārt rakstiskās atbildes uz Valsts satura izglītības centru jānosūta pa pastu. Šāda kārtība ir sen, vien pēc administratīvi teritoriālās reformas novadi kļuvuši lielāki.

Pēc sāktās Latvijas pasta reorganizācijas pasta darba laiks daudzviet saīsināts vai nodaļa slēgta. Jelgavas novada izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Vivita Eiklone skaidro: "Direktori ir pieraduši to darīt, un līdz šim nekādas sūdzības nav bijušas. Ir ļoti dažādi. Mums ir skolas, kas ir tuvu pilsētai. Var aizbraukt ar sabiedrisko transportu līdz Jelgavas centram un pasta nodaļai.

Ir skolas, kas atrodas ciematu centros, un tur ir pasta nodaļas ar ierobežotu darba laiku. Ir skolas, kur vēsturiski nav pasta nodaļas ciematos, bet tās vienmēr braukušas uz Jelgavu."

Savukārt Valles skolas direktors Jānis Viegliņš pēc eksāmenu uzdevumu aploksnes mēro vairāk nekā četrdesmit kilometrus. "Mums ir palikusi izglītības pārvalde par 25 kilometriem tālāk nekā līdz šim. Pirms tam mēs bijām Vecumnieku novads. Tie bija 17 kilometri pa asfaltētu ceļu, bet tagad Bauska ir virs 40 kilometriem, 1/3 ir grants ceļš."

Plašāk skatieties sižetā!

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu