Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Šoigu bijušās mīļākās vīram pieder dzīvokļi Dubaijā, kas iegādāti ar konfiscētu Lietuvas pasi (2)

Foto: Nexta/"X"A

Uzņēmējs Ādolfs Kaminskis, kurš ir precējies ar bijušā Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu ārlaulības bērnu māti, ir ieguldījis vairāk nekā 4 miljonus ASV dolāru Dubaijas nekustamajos īpašumos, liecina Lietuvas pētnieciskās žurnālistikas centra "Siena" veiktā izmeklēšana. Kaminskis darījuma veikšanai izmantoja Lietuvas pasi.

Saskaņā ar izmeklēšanas laikā iegūtajiem secinājumiem 2022. gada novembrī Kaminskis ieguldīja gandrīz 4 miljonus eiro (4,35 miljonus ASV dolāru) projektā "Palm Beach Towers", rezervējot trīs 126 kvadrātmetrus lielus dzīvokļus dzīvojamā kompleksā, kas joprojām tiek būvēts.

Kā norāda "Siena", viņa īpašumi atrodas turpat blakus Džumeiras palma salai. Viens no šiem dzīvokļiem vēlāk tika pārreģistrēts Jeļenai Kaminskai (dzimusi Šebunova), Šoigu ārlaulības bērnu mātei.

Lietuvas politikas analītiķis Nerijus Maliukevičus laikrakstam "Siena" sacīja, ka Kaminska lēmums ieguldīt naudu Dubaijā varētu būt daļa no mēģinājuma izsprukt no Rietumu sankcijām, vienlaikus slēpjot to no Krievijas drošības dienestiem.

Lietuvas iestādes 2022. gada decembrī konfiscēja Kaminska Lietuvas pasi pēc tam, kad atklāja, ka viņam vienlaikus ir arī Krievijas pilsonība. Saskaņā ar "Siena" informāciju viņš tagad cenšas apstrīdēt Lietuvas lēmumu tiesā. Paredzams, ka lēmums tiks paziņots 12. jūnijā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu