Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Valmiera" uzveic "Jelgavu" un pakāpjas uz otro vietu virslīgā

"Valmiera FC" futbolists Lūkass Vapne
"Valmiera FC" futbolists Lūkass Vapne Foto: "Tonybet Virslīgas" arhīvs

Lūkass Vapne otrdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 16.kārtas spēlē izcēlās ar diviem precīziem sitieniem pirmajā puslaikā, kamēr viņa pārstāvētā "Valmiera" izcīnīja panākumu.

Valmierieši savā laukumā ar 4:0 (2:0) pārspēja "Jelgavu", pagarinot nezaudēto spēļu sēriju līdz astoņām.

Vapne izvirzīja vadībā mājinieku pēc spēlētām 17 minūtēm, ar spēcīgu sitienu nogādājot bumbu viesu vārtos. Pirmā puslaika kompensācijas laika ievadā pirmo vārtu autors guva vēl vienus vārtus, dubultojot mājinieku pārsvaru līdzīgā manierē.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām nepilnām 20 minūtēm 3:0 "Valmieras" labā panāca Džibrils Gejs, kurš pēc Vapnes sitiena pa jelgavnieku vārtiem bija pirmais pie atlēkušās bumbas, precīzi raidot to garām vārtsargam. Nedaudz vairāk kā desmit minūtes līdz pamatlaika beigām ceturtos mājinieku vārtus guva Žeremī Klemente.

Pirmā apļa cīņā valmierieši Jelgavā uzvarēja ar 3:0.

Trešdien "Liepāja" savā laukumā tiksies ar "Grobiņu"/LFS, bet "Metta" - ar RFS. Ceturtdien "Riga" savā laukumā spēlēs ar "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Līdere ar 37 punktiem 15 spēlēs ir RFS, 32 punkti ir "Riga" komandai, 30 punktus 16 cīņās iekrājusi "Valmiera", bet 27 punkti 15 mačos ir "Daugavpilij". 18 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, 16 punktus ir sakrājusi "Auda" un"Metta", bet 13 punktus - "Grobiņa"/LFS. "Jelgavai" ir 11 punkti, bet "Liepājai" - desmit punkti.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu