Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Starp Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases kandidātēm arī Eiropas vicečempiones

Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases kandidāšu sarakstā iekļautas 20 spēlētājas, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS)

Latvijas U-20 izlase galvenā trenera Aigara Neripa vadībā sāks gatavošanos Eiropas čempionātam 3.jūnijā.

Kandidāšu sarakstā iekļautas sešas spēlētājas, kuras pēc palīdzēja izcīnīt otro vietu Eiropas U-20 čempionātā, kā arī vairākām basketbolistēm ir pieredze FIBA Eiropas kausa izcīņā "TTT Rīga" sastāvā un ārzemju klubos.

"Dažas meitenes nesen atgriezušās ierindā pēc smagiem savainojumiem, dažām jātiek galā ar mikrotraumām, tāpēc slodzes vajadzēs variēt. Lai no treniņu pirmās dienas varētu darboties ar pilnu jaudu, kandidātu sarakstu paplašinājām līdz 20 basketbolistēm," skaidroja Nerips.

Neripam darbā ar izlasi palīdzēs Guntis Endzels, Mārtiņš Zībarts, Anita Mikāle un Armands Misus.

"Starp kandidātēm ir spēlētājas ar pērno pieredzi, tomēr šī būs cita komanda - ar citiem akcentiem sastāvā un spēles taktikā, ar iespēju pieteikties citām līderēm. Pats turnīra sākums būs sarežģīts, jo mūsu grupā ir ne tikai allaž spēcīgā Francijas izlase, bet arī komandas, kas uzvarējušas šo gadu gājumu U-18 čempionātos - Lietuva un Slovēnija. Atmiņas par pērn izcīnīto sudrabu ir patīkamas, bet tajās gremdēties nedrīkstam," norādīja treneris.

Sagatavošanās posmā Rīgā Latvijas basketbolistēm paredzētas septiņas pārbaudes spēles ar Vācijas, Izraēlas, Turcijas un Somijas komandām.

Eiropas čempionāts Klaipēdā un Viļņā sāksies 6.jūlijā.

Latvijas komanda grupas turnīru aizvadīs Klaipēdā, apakšgrupā sacenšoties ar Lietuvas, Slovēnijas un Francijas U-20 izlasēm. Astotdaļfinālā būs jātiekas ar kādu no B grupas komandām - Spānija, Portugāle, Melnkalne vai Zviedrija.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases kandidātes:

Enija Paula Vīksne (Nērdlingenas "Angels", Vācija). Aleksandra Stepanova, Tīna Grausa, Luīze Sila, Madara Ķilpe, Evelīna Otto (visas - "TTT Rīga"), Madara Liepniece (Makūka Koledža, NCAA), Līva Hermane, Franciska Treiliha, Dženifera Rieksta (visas - "Rīga Juniores"/LU), Līva Liniņa (Klaipēdas LCC, Lietuva), Katrīna Eva Millere, Valērija Baranovska, Anna Liepiņa (visas - "Daugavpils Universitāte"), Daniela Gintere, Elīna Briede, Amanda Baumgarte (visas - "TTT Juniores"), Raina Tomašicka (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Katrīna Ozola (Budapeštas EAC, Ungārija), Krista Lukašēviča ("Girona", Spānija).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu