Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Pludmales volejbolists Fokerots izlaiž trīs dopinga kontroles – draud diskvalifikācija

Latvijas pludmales volejbolists Kristians Fokerots
Latvijas pludmales volejbolists Kristians Fokerots Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas pludmales volejbolistam Kristianam Fokerotam triju izlaistu dopinga kontroļu dēļ draud diskvalifikācija, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Sporta studija".

Sportistiem ir jāiesniedz ikdienas plānotais grafiks jeb jānorāda sava atrašanās vieta konkrētā laikā uz priekšu, lai dopinga kontrolētāji zinātu, kur var ierasties un veikt dopinga analīzes.

Sportistiem gada laikā drīkst būt divi pārkāpumi, kad viņi nav norādītajā vietā, ja ierodas dopinga kontroles pārstāvji, bet 19 gadus vecajam Fokerotam ir konstatēti trīs šādi pārkāpumi, ziņo LTV.

Latvijas sportistam, kurš šobrīd kā bloķētājs spēlē duetā ar Mārtiņu Pļaviņu un šopavasar palīdzēja arī Latvijas U-20 volejbola izlasei iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā, draud 18 mēnešu diskvalifikācija.

Par līdzīgu pārkāpumu savulaik uz 18 mēnešiem tika diskvalificēts Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Pļaviņa un Fokerota duets aizvadītajā nedēļā Jūrmalā uzvarēja Latvijas pāru atlasē startam Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024.gada Nāciju kausā jeb Parīzes olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijā, bet otro vietu ieņēma Ardis Daniels Bedrītis un Artūrs Rinkevičs.

Nāciju kauss Jūrmalā ar divu Latvijas vīriešu un divu sieviešu pludmales volejbola pāru līdzdalību norisināsies no 13. līdz 16. jūnijam.

Gan vīriešiem, gan sievietēm par vietu olimpiskajās spēlēs cīnīsies 12 komandas.

Sieviešu konkurencē Nāciju kausā Latviju pārstāvēs Anija Ozoliņa/Anete Namiķe un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa.

Tikai uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu