Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Spānijas tenisistam Rafaelam Nadalam "French Open" noslēdzas pirmajā kārtā

Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas tenisists Rafaels Nadals pirmdien Parīzē, iespējams, savā pēdējā Francijas atklātā čempionāta spēlē pirmajā kārtā piekāpās pasaules ranga ceturtajam numuram Aleksandram Zverevam no Vācijas.

14 reizes "Roland Garros" kortos uzvarējušais Nadals, kurš šogad nav izsēto tenisistu vidū, jo traumas dēļ viņš pasaules reitingā ir atkāpies līdz 275. vietai, Zverevam zaudēja ar 3-6, 6-7 (5:7), 3-6.

Nadals, kurā 3. jūnijā kļūs 38 gadus vecs, kopš 2005. gada 116 mačos "Roland Garros" stadionā piedzīvoja tikai ceturto zaudējumu.

Tā bija pirmā reize, kad viņš Parīzē cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

"Nezinu, vai šī ir pēdējā reize, kad šeit spēlēju, neesmu simtprocentīgi par to pārliecināts, bet, ja tā ir, tad es gribēju to izbaudīt," pēc mača sacīja Nadals.

"Šodienas sajūtas ir grūti aprakstīt vārdos," piebilda spānis. "Šī ir vieta, kuru es mīlu visvairāk."

Nadals, iespējams, nespēlēs 2025.gada Francijas atklātajā čempionātā, taču viņš joprojām jūlijā "Roland Garros" kortos plāno spēlēt Parīzes olimpiskajās spēlēs.

2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions vienspēlē un 2016.gada Riodežaneiro spēļu uzvarētājs dubultspēlē žurnālistiem uzsvēra, ka olimpiskās spēles "tagad ir mans galvenais mērķis".

"Man ir pareizi jāsagatavojas, lai olimpiskajās spēlēs mēģinātu ierasties vesels un labi sagatavots," atzīmēja spānis.

Viņš nekvalificēsies olimpiskajām spēlēm ar pasaules ranga palīdzību, taču viņam kā "Grand Slam" uzvarētājam ir rezervēta vieta Parīzē.

Tenisista karjerā Nadalam ir nācies izlaist 11 "Grand Slam" turnīrus. Visticamāk par 12. nākamajā mēnesī kļūs Vimbldona, kur viņš uzvarēja 2008. un 2010.gadā.

"Tas izskatās sarežģīti - pāriet uz zālāja segumiem, kad olimpiskās spēles atkal notiks uz māla seguma," viņš teica. "Nedomāju, ka šobrīd tā ir laba doma. "

Savainojumu nomocītais tenisists kopš pagājušā gada janvāra bija aizvadījis vien četrus turnīrus, tomēr Parīzes turnīra priekšvakarā viņš paziņoja, ka ir pārliecināts par tenisista karjeras turpinājumu.

Nadala un 27 gadus vecā pretinieka cīņa lietus laikā notika zem jumta.

Spānis tikai ceturto reizi Parīzē zaudēja pirmajā setā, bet mačs beidzās ar viņa sitienu no ērtās puses pāri laukuma līnijai.

Nadals un Zverevs 2022.gadā tikās Francijas atklātā čempionāta pusfinālā, vācietim pēc smaga potītes savainojuma izstājoties.

22 "Grand Slam" titulu ieguvējam Nadalam savstarpējās spēlēs ar Zverevu joprojām ir pārsvars (7-4).

Pirmdien no favorītiem uzvaras izcīnīja arī pasaules ranga otrais numurs itālis Janniks Sinners, kurš ar 6-3, 6-3, 6-4 pieveica amerikāni Kristorferu Jūbenksu (ATP 46.), ASV tenisists Bens Šeltons (ATP 15.), kurš ar 3-6, 6-3, 6-4, 6-4 pārspēja mājinieku Igo Gastonu (ATP 88.), grieķis Stefans Cicips (ATP 9.), kurš ar 7-6 (9:7), 6-4, 6-1 pieveica Ungārijas tenisistu Mārtonu Fučoviču (ATP 54.), krievs Karens Hačanovs (ATP 18.), kurš ar 6-2, 6-0, 7-6 (7:5) pārspēja indieti Sumitu Nagalu (ATP 95.), un Kanādas tenisists Felikss Ožjē-Aliasims (ATP 21.), kurš ar 6-2, 6-4, 6-4 apspēlēja japāni Jošihito Nišioku (70.).

Francijas atklātais čempionāts ir sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs, kas ilgs līdz 9.jūnijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu