Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Ir žēl noskatīties šo izrādi!" Kaislības ap rakstu par Kaspara Eniņa vāktajiem ziedojumiem Dziesmu svētku filmai

Foto: Kaspars Eniņš/Facebook/Shutterstck/Apollo.lv kolāža

Pirms 11 gadiem Kaspars Eniņš sāka vākt ziedojumus, lai uzņemtu filmu par Dziesmu un deju svētkiem "Singing Nation". Solītās pirmizrādes vietā 2014. gadā sākās dīvains riņķa dancis ar atkārtotiem lūgumiem pēc ziedojumiem. Vairāk par to lasiet TVNET+ pētījumā "Pirms 11 gadiem cilvēki saziedoja filmai par Dziesmu un deju svētkiem. Kur ir filma? Kur ir ziedojumi?".

Publicētā raksta komentāros virmo dažādi viedokļi.

Kāds komentētājs raksta: "Tam puisim Eniņam nepieciešams kāds, kas apskata situāciju, un sniedz lietpratīgus padomus, tas ir - pieņemot, ka tiešām ir kaut kas, ko apskatīt. No sirds ieteiktu viņam sazināties ar kādu pieredzējušu dokumentālo filmu producentu, teiksim, Vides filmu studiju, aiznest viņiem parādīt to, kas ir, un palūgt palīdzību to pabeigt."

Kāds cits komentētājs atbild: "Nav taču ko parādīt, nauda izklenderēta, dvd izpārdoti. Kuru interesē pirms 10 gadiem filmēts videomateriāls par visumā aktuālu tēmu, kādi ir dziesmu svētki."

Arī sociālajos tīklos virmo kaislības.

Kāds komentētājs raksta: "Par ko gan ir cepiens? Tas jau gadiem ilgi ir Latvijas standarts, neviens nesaprastu, ja būtu citādāk. It kā bija, it kā iedeva, bet vairs nav! Nu un???"

Cita komentētāja pauž viedokli: pasūtījuma raksts!

Kāda Eniņa paziņa uzskata: notikušais nav ļaunprātība. Bet, kā raksta cits komentētājs, tas ir mazs mierinājums tiem, kas saņem sliktu pakalpojumu. Daži ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka apmaksāta darba rezultāti no Eniņa jālūdzas un jāgaida pusgadu.

Foto: Ēriks Saksons/Facebook

Pavārs Rojs Puķe savukārt izstāstījis savu pieredzi par sadarbību ar Eniņu.

Foto: Ēriks Saksons/Facebook

Arī pats Kaspars Eniņš iesaistījies diskusijā sociālajos tīklos. Savā "Facebook" kontā viņš komentārā raksta: "Ir 11 gadi pagājuši kopš notikuma, par kuru visi tik ļoti priecājaties… Sausais atlikums - 47k manas naudas, zem 10k crowdfunding & producents pazudis ar visu atlikušo. Ja nebūtu ticējis šim projektam, tad nebūtu tik aktīvi to nesis tālāk. Viss kas nepadarīts, tiks padarīts. Nav tā, ka nemīlu vai nemāku to, ko daru, bet… ļaundaris arī neesmu."

Inese Supe komentē: "Kāds tam sakars ar materiāliem, kurus neesi pabeidzis, nodevis pēdējo pāris gadu laikā? Un parādi pat pašiem tuvākajiem draugiem, kas nav atdoti. Par kādiem 47 k Tu runā? Ir žēl noskatīties šo izrādi! Neviens cits notikušajā nav vainīgs! Kaspar, saņemies! Tu esi foršs cilvēks!"

Foto: Kaspars Eniņš/Facebook

Runājot par 47 tūkstošiem savas naudas, ko Eniņš esot ieguldījis nenotikušās filmas projektā – būtu labi redzēt tam reālus pierādījumus. Jo paša Eniņa ieraksti sociālajos tīklos 11 gadu garumā liecina par ko citu: ziedojumu vākšanu, ziedojumu mērķu šķietamu sasniegšanu – un tā bezgalīgi.

Daļa no šiem ierakstiem pavisam nesen ir dzēsti, bet ekrānuzņēmumi ir saglabāti. Tos kopā ar hronoloģisku filmas tapšanas, pareizāk sakot, netapšanas gaitu, kā arī ar paša Eniņa un Valsts prezidenta kancelejas komentāriem lasiet TVNET+ rakstā "Pirms 11 gadiem cilvēki saziedoja filmai par Dziesmu un deju svētkiem. Kur ir filma? Kur ir ziedojumi?".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu