Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Organizē līdzekļu vākšanu uz Everesta bojā gājušā alpīnista nogādāšanai mājās

Foto: kadrs no filmas

39 gadus vecais Daniels Patersons no Veikfīldas un viņa 23 gadus vecais Nepālas gids Pastendži Šerpu pazuda bez vēsts pēc tam, kad tika sasniegta 8849 metrus augstā kalna virsotne, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Vīrieši no Tibetas kalna nokrita brīdī, kad sabruka zem viņiem esošais ledus. Tieši zem kalna virsotnes aptuveni 8800 m augstumā.

Daniela partneris Beks Vudheds sacīja, ka ģimene "mobilizē visus iespējamos resursus, lai atrastu Danielu".

Vīrieši kopā ar gidu kompāniju "8K Expeditions" bija sasnieguši kalna virsotni ap 04.40 pēc vietējā laika.

Dodoties lejup, alpīnisti piedzīvoja pēkšņu ledus lavīnu, kas pamatīgi sašūpoja pamatu zem kājām.

"Neskatoties uz visaptverošiem meklēšanas darbiem, mums ar nožēlu jāapstiprina, ka Danielu un Pastendži neizdevās izglābt", min organizācijas pārstāvis.

Patersons bija dokumentējis savu ceļojumu par kāpšanu Everestā, kopš ierašanās Himalajos, jo vēlējās savākt naudu sava nesen mirušā darbinieka ģimenes atbalstam, kas bija zaudējis cīņu ar vēzi.

"Viņš bija mīlēts dēls, brālis, partneris un draugs. Viņš ir pazīstams ar savu piedzīvojumu garu, laipnību un nelokāmo apņēmību palīdzēt citiem. Tagad ir mūsu kārta viņam palīdzēt. Mēs neesam eksperti šajā jomā, un nav garantijas, ka mums izdosies", stāsta ģimenes locekle.

Nepilnas 24 stundas pēc ziedojumu lapas izveides tika savākti vairāk nekā 80 000 mārciņu, kas noderēs vīriešu meklēšanā.

Tikmēr vīriešiem veltīti vārdi, ka viņi "varonīgi sasniedza Everesta virsotni".

Pastendži Šerpa tika raksturots kā "aizrautīgs alpīnists no jaunības", kurš divas reizes jau bija uzkāpis Everestā.

"Viņa sirsnīgais gars, laipnība un izcilās zināšanas padarīja viņu par vienu no galvenajiem "8K Expeditions gidiem", vēsta uzņēmums.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu