Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Latvijā avārijas ar koplietošanas auto notiek daudz biežāk, uzsver eksperti

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Analizējot traģisko autoavāriju 19. maijā, kur 21 gadu vecs "Bolt Drive" autovadītājs zaudēja dzīvību pie stūres un ievainoja vēl divus cilvēkus, apdrošinātāji un eksperti secinājuši, ka koplietošanas auto nomu uzņēmumiem steidzami jāuzlabo drošības risinājumi, stingrāk kontrolējot braucējus, vēsta "TV3 Ziņas".

Avārijas vaininieks "Bolt Drive" mašīnā milzīgā ātrumā brauca pa pretējo joslu, pie sarkanās gaismas. Pie viena luksofora Elizabetes ielā tika pāri, pie nākamā nepaveicās.

Ap plkst. 22.19 jaunietis izraisa avāriju, iesaistot "Lexus", "Audi" un "Mercedes" automašīnas. Nomas auto sadursmes rezultātā uzlidoja gaisā, nokrītot uz blakus stāvošas automašīnas jumta. 21 gadus vecais nomas auto vadītājs gāja bojā, bet divi "Lexus" pasažieri nogādāti slimnīcā vidēji smagā stāvoklī.

Iespējams, vadītājs nebija piesprādzējies – to izmeklēšanā noskaidros policija.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins norāda:

“Komersantiem diezgan nopietni jāpārdomā lietas, kā situāciju uzlabot. Runājot ar kolēģiem Igaunijā, viņiem situācija ir labāka. Un arī attieksme pret transportlīdzekļiem ir saudzīgāka. Ja būtu uz šiem komersantiem mazliet vairāk sabiedrības spiediens, tas par ļaunu nenāktu!”

Video: "TV3 Ziņu" sižets:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu