Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

53 gadu vecumā miris dokumentālo filmu režisors Spērloks, kurš kļuva pasaulslavens pēc makdonalda eksperimenta

Foto: AP/Scanpix

53 gadu vecumā miris "Oskara" balvai nominētais dokumentālo filmu veidotājs Morgans Spērloks, ziņo raidorganizācija BBC.

53 gadus vecais amerikāņu režisors nomira no vēža izraisītām komplikācijām, vēsta ziņu aģentūra AFP, atsaucoties uz ģimenes paziņojumu.

Spērloks vislabāk pazīstams ar savu 2004. gada dokumentālo filmu "Super Size Me". Viņš veselu mēnesi dzīvoja, pārtiekot tikai no "McDonald's" ēdieniem. Mērķis bija pārbaudīt, kā makdonalda ēdiens ietekmē viņa organismu.

Spērloks bija ne tikai filmas režisors, bet arī filmas galvenais varonis, apēdot desmitiem "Big Mac" un "Chicken McNuggets", kā arī izdzerot litriem kolas.

Filmēšanas laikā viņš pieņēmās svarā par 11 kilogramiem. Ārsti tobrīd viņam teica, ka viņa veselība ir apdraudēta, ja viņš nepārtrauks savu 30 dienu eksperimentu.

Spērloks filmā apraksta savu slikto pašsajūtu un vājumu. Ārsti pauda bažas par viņa asinsspiedienu un holesterīna līmeni.

"Super Size Me" izpelnījās "Oskara" nomināciju par labāko dokumentālo filmu. Arī sabiedrība plaši diskutēja par filmā redzēto.

Video: "Super Size Me" (2004.g) reklāmas rullītis

Kopumā Spērloks režisējis vairāk nekā 20 filmas un dokumentālās filmas.

2017. gadā, kad Holivudu pāršalca apsūdzības par seksuāla rakstura pārkāpumiem, Spērloks uzrakstīja atzīšanās eseju, kurā pats sevi nodēvēja par "daļu no šīs problēmas".

2019. gadā viņš atgriezās uz ekrāniem ar filmas "Super Size Me" turpinājumu, atverot pats savu ēdināšanas ķēdi, lai noskaidrotu, kā ir mainījusies ātrās ēdināšanas industrija.

Video: "Super Size Me 2" (2019.g.) reklāmas rullītis

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu