Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Iesita trīs vārtus un sagrāva līdz šim perfekto ''Bayer'' - Lukmana pārdomas pēc spēles

Bergāmo ''Atalanta'' uzbrucējs Ademola Lukmans
Bergāmo ''Atalanta'' uzbrucējs Ademola Lukmans Foto: Paul Childs/REUTERS

Bergāmo "Atalanta" uzbrucējs Ademola Lukmans trešdien, 22. maijā, UEFA Eiropas līgas finālā aizvadīja vienu no savas karjeras spožākajām spēlēm. Viņš atskatījies uz savu izcilo sniegumu.

Lukmanam gūstot trīs vārtus, Itālijas futbola komanda Bergāmo "Atalanta" trešdien Dublinā triumfēja UEFA Eiropas līgā un pārtrauca Vācijas čempiones Leverkūzenes "Bayer" sēriju, kurā tā nebija zaudējusi 51 spēlē pēc kārtas. "Atalanta" finālspēlē uzvarēja ar 3:0 (2:0) un izcīnīja kluba vēsturē lielāko trofeju.

Pēc Čārltonas kluba pamešanas Londonā dzimušais nigērietis nespēja apliecināt sevi Liverpūles "Everton" un "RB Leipzig" komandās, pa sezonai pavadot īrē arī Londonas "Fulham" un Lesteras "City". Nonākot Bergāmo Džanpjēro Gasparīni pārraudzībā, Lukmana sniegums uzlabojās.

Atbildot uz jautājumu, vai futbolists kādreiz iedomājies, ka aizvadīs tik izcilu finālu, viņš atbildēja apstiprinoši.

"Es vienmēr esmu bijis pārliecināts par spēju veidot momentus un gūt vārtus, palīdzēt komandas biedriem un viņiem piespēlēt. Pēdējos gados esmu spējis nostabilizēt savu līmeni," teica Lukmans.

26 gadus vecais futbolists atzina, ka, iespējams, tam vajadzēja notikt ātrāk.

"Esmu apmierināts ar savu progresu. Tas ir tikai sākums un ceru, ka būs vēl šādu spēļu," uzsvēra Lukmans.

Gasparīni, stāstot par Lukmana nonākšanu Bergāmo, atklāja, ka Itālijas klubā strādājis asistents, kurš iepriekš darbojās arī Lesterā.

"Domājām, ka viņš būs noderīgs spēlētājs, taču neviens nekad neiedomājās, ka viņš var tā progresēt. Nedaudz pamainīju viņa pozīciju uz uzbrūkošāku lomu, un tagad viņš ir nonācis futbola vēstures lappusēs," teica Gasparīni.

Lukmans ir pirmais Āfrikas futbolists, kurš kādā no UEFA klubu turnīru fināliem guvis vismaz divus vārtus. Ar "hat-trick" finālos līdz šim bija izcēlušies tikai pieci spēlētāji.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu