Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Lidmašīna Indijā notriec teju 40 flamingo

Flamingo, ilustratīvs attēls
Flamingo, ilustratīvs attēls Foto: www.pexels.com

Vismaz 39 flamingo gājuši bojā, kad Indijas rietumu pilsētā Mumbajā putnu barā ietriecās lidmašīnas. Notikušais radījis lielu satraukumu vides aizstāvju vidū, ziņo BBC.

Aviokompānijas "Emirates" reiss, kurā bija vairāk nekā 300 pasažieru, pēc incidenta 20. maija vakarā veica drošu nosēšanos.

Amatpersonas norāda, ka pagaidām nav skaidrs, vai putni ir novirzījušies no sava ierastā lidojumu kursa, tādējādi nonākot lidmašīnas ceļā.

Incidents raisījis dusmas vides aizstāvju un ekspertu vidū, kuri traģēdijā vaino pārmērīgi intensīvo būvniecību incidenta apkaimē.

Katru gadu tūkstošiem flamingo migrē uz Mumbaju, uz dažiem mēnešiem apmetoties pilsētas mitrājos.

Viņu īslaicīgā uzturēšanās ir ļoti gaidīts notikums vietējiem iedzīvotājiem, kuri pulcējas lielos pūļos, lai apbrīnotu un fotografētu rozā viesus.

"Emirates" pārstāvis vietējiem medijiem sacīja, ka "lidmašīna nolaidās droši un neviens no pasažieriem un apkalpes nav guvis ievainojumus.

Tomēr diemžēl tika zaudēti vairāki flamingo, un "Emirates" šajā jautājumā sadarbojas ar vietējām varas iestādēm," sacīja pārstāvis.

Flamingo nāves gadījumi tika atklāti pirmdienas vēlā vakarā, kad to līķus uz ceļa Gakoparā, Mumbajas priekšpilsētā, atrada bērni.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka flamingo līķi izkaisīti 500 m rādiusā, ziņo laikraksts "Indian Express".

"Pirmdienas vēlā vakarā tika atrasti aptuveni 29 līķi, bet otrdienas rītā – vēl desmit," laikrakstam sacīja vietējā amatpersona.

Vietējais vides aizstāvis notikušajā vaino šajā apgabalā uzstādītos strāvas kabeļus.

"Iespējams, flamingo mēģināja pārvarēt šīs augstās elektropārvades līnijas un nonāca lidmašīnas ceļā," viņš sacīja laikrakstam "Indian Express".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu