Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Vēloties atriebties par sava "iPhone" zādzību, pusaudzis nodedzina māju un nogalina ģimeni (1)

Foto: @ThePatriotsPray/"X"

16 gadus vecais Kolorādo štata iedzīvotājs Kevins Bui 2020. gada 5. augustā Denverā aizdedzināja kādu dzīvojamo māju, domādams, ka tur dzīvo garnadzis, kas nozaga viņa "iPhone" viedtālruni. Tomēr viņš nodedzināja nepareizo māju – tajā dzīvoja piecu cilvēku ģimene. Visi iemītnieki ugunsgrēkā gāja bojā, ziņo ASV izdevums "Insider". 

Tagad 20 gadus vecais Bui piektdien, 17. maijā, atzina savu vainu ģimenes slepkavībā. Lai gan nozieguma izdarīšanas laikā viņš bija nepilngadīgs, tiesa viņam apsūdzības piemēroja kā pieaugušajam.

Aresta apliecinājums norāda, ka Bui viedtālrunis tika nozagts narkotiku pirkuma laikā. Izmeklētāji apliecinājumā norādījuši, ka Bui gribējis aizdedzināt māju, kurā dzīvojis viņa aplaupītājs. 

Saskaņā ar tiesas prāvas liecībām, "NBC News" ziņoja, ka Bui telefona atrašanās vietu noskaidroja lietotnē "Find My iPhone". Izmeklētāji apliecinājumā norādīja, ka Bui kaut kādā veidā nokļuva pie nepareizā īpašuma un aizdedzināja kādas senegāliešu imigrantu ģimenes māju.

Ugunsgrēkā gāja bojā pieci cilvēki, tostarp nepilnus divus gadus vecs mazulis un zīdainis, kam bija tikai seši mēneši. 

NBC ziņo, ka vienošanās ietvaros tika atceltas 60 Bui izvirzītās apsūdzības, tostarp pirmās pakāpes slepkavība un ļaunprātīga dedzināšana.

Jaunietim draud 60 gadu cietumsods. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu